Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 16:46

Καβάλα: Από τον Ιούλιο απειλούσε ο 56χρονος ότι θα σκοτώσει την 31χρονη και το παιδί τους (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καβάλα: Από τον Ιούλιο απειλούσε ο 56χρονος ότι θα σκοτώσει την 31χρονη και το παιδί τους (βίντεο)

Σοκάρουν οι πληροφορίες του διπλού εγκλήματος στη Λεκάνη Καβάλας, με θύμα μια 31χρονη γυναίκα και το παιδί της, που έπεσαν νεκρά από τα χέρια του πρώην συντρόφου της. Οι απειλές του 56χρονου που έγιναν πράξη.

Σοκάρουν τα νεότερα στοιχεία για το διπλό έγκλημα που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Λεκάνη Καβάλας, όπου ένας 56χρονος παρέσυρε την πρώην σύντροφό του, σκότωσε το παιδί τους, σκότωσε εκείνη και έπειτα αυτοκτόνησε.

Ηταν μια απειλή που ο 56χρονος έκανε πράξη, σύμφωνα με τον δικηγόρο της 31χρονης. "Αν πάρεις το παιδί, θα σε σκοτώσω, θα σκοτώσω το μωρό και θα αυτοκτονήσω", είχε πει στις αρχές του περασμένου Ιουλίου στο θύμα.

Η ίδια είχε θορυβηθεί, αλλά δεν ήθελε να καταγγείλει το γεγονός στην Αστυνομία. Ωστόσο, η ξεκάθαρη απειλή του πρώην συντρόφου της περιλαμβάνονταν και στο δικόγραφο των ασφαλιστικών μέτρων που εκδικάστηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας μόλις την περασμένη Τρίτη.

"Αυτός ο άνθρωπος την είχε απειλήσει στο παρελθόν, πριν 2 μήνες περίπου. Την απειλή του την έκανε πραγματικότητα, απλά αυτή η απειλή δυστυχώς δεν είχε καταγραφεί γιατί δεν είχε πάει το θύμα στην αστυνομία", δήλωσε ο δικηγόρος του θύματος.

Ο δράστης και το θύμα είχαν σχέση από το 2018 και ήταν σε διάσταση από αρχές Ιουλίου 2022. "Είχαν ένα μωρό 10 μηνών περίπου και ήμασταν στα δικαστήρια για να λύσουμε το θέμα της επιμέλειας και της επικοινωνίας με το μωρό, χωρίς όμως να υπάρχουν ιδιαίτερες εντάσεις. Ο δράστης το έβλεπε καθημερινά το παιδί, δεν το είχε στερηθεί ποτέ, γιατί δεν ήθελε και η μητέρα να αποκόψει την επικοινωνία του παιδιού με τον πατέρα του", συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Ο δικηγόρος τονίζει ότι η άτυχη 31χρονη δεν είχε σκοπό να φύγει μόνιμα για την Γερμανία. "Ήθελε να πάει για μερικές εβδομάδες στην Γερμανία γιατί είχε κάποιες δουλειές να τακτοποιήσει και θα επέστρεφε. Είχε νοικιάσει και σπίτι μάλιστα στο χωριό. Δεν υπήρξε ποτέ θέμα μόνιμης φυγής της, με το παιδί. Επίσης, ήταν τρομερά ευχαριστημένη με την ζωή στο χωριό, είχε άλλο τρόπο ζωής, φυσιολατρικό".

Ο δράστης έβαλε μπροστά το πρωί της Παρασκευής, το εγκληματικό σχέδιο που έφτιαξε στο μυαλό του, πριν προχωρήσει στη εφαρμογή του, καλώντας την άτυχη γυναίκα να πάει στο ποιμνιοστάσιό του, στην περιοχή της Λεκάνης Καβάλας, μαζί με το παιδί τους για να μιλήσουν και δήθεν για να δει το παιδί τα ζωάκια και να παίξει μαζί τους.

Εκείνη πήγε με το βρέφος τους στο σημείο και ο δράστης πρώτα πυροβόλησε εκείνη και παιδί κυριολεκτικά εκτελώντας τους και στη συνέχεια έστρεψε το κυνηγετικό του όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Το σημείο έχει αποκλειστεί από την Ασφάλεια και αναμένεται κλιμάκιο εγκληματολογικών ερευνών και ιατροδικαστής, ενώ λαμβάνονται καταθέσεις από τους οικείους των θυμάτων και του δράστη και αυτόχειρα.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER