Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 19:02

Δίκη Φιλιππίδη: Δεν θα αναγνωστούν τα μηνύματα της πρώην συνεργάτιδας του ηθοποιού

Γράφτηκε από την
Δίκη Φιλιππίδη: Δεν θα αναγνωστούν τα μηνύματα της πρώην συνεργάτιδας του ηθοποιού

Δεκτή έγινε η ένσταση της υπεράσπισης στη δίκη Φιλιππίδη να μην διαβαστούν τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει πρώην συνεργάτιδά του με τρίτο πρόσωπο και αφορούσαν τον κατηγορούμενο.

Στην απόφαση να μην αναγνωστούν τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει η πρώην συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη με ηθοποιό, στα οποία περιγράφεται με αρνητικό τρόπο ο κατηγορούμενος, κατέληξε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη δικαστική κρίση, η οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία, τα συγκεκριμένα μηνύματα δεν σχετίζονται με τις πράξεις για τις οποίες δικάζεται ο κατηγορούμενος και για αυτό θα πρέπει να γίνει δεκτή η σχετική ένσταση που είχε υποβάλει η υπεράσπιση.

Αλλά και η εισαγγελέας της έδρας νωρίτερα είχε εισηγηθεί τη μη ανάγνωσή τους, λέγοντας:

"Προσκομίστηκαν έγγραφα από την υποστήριξη της κατηγορίας που αποτυπώνουν συνομιλίες της μάρτυρος με τρίτο πρόσωπο. Η ίδια λέγει ότι δεν είχε ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο, ενώ από τα μηνύματα αυτά ίσως συνάγεται το αντίθετο. Η μάρτυρας απάντησε στο δικαστήριο ότι δεν είχε σχέση με τον κατηγορούμενο. Επίσης είναι μάρτυρας ήθους, αφού δεν γνωρίζει καθόλου για τις καταγγελίες. Πρόκειται κατ’ αρχήν για νόμιμο αποδεικτικό μέσο, όμως η μάρτυρας δεν επιθυμεί την ανάγνωση για προστασία των προσωπικών της δεδομένων. Αν από τα μηνύματα προέκυπταν αποδείξεις για κάποια από τις πράξεις που κατηγορείται ο κατηγορούμενος, θα πρότεινα να προχωρήσουμε, αλλά από αυτά τα μηνύματα θα φανεί η αξιοπιστία της μάρτυρος και σε αυτή την περίπτωση το αγαθό της προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών υπερτερεί. Προτείνω να γίνουν δεκτές η αντιρρήσεις της υπεράσπισης του κατηγορουμένου".

Να σημειωθεί ότι στα συγκεκριμένα μηνύματα αναφέρθηκε και η πρώην συνεργάτιδα του κατηγορούμενου ηθοποιού, κατά τη σημερινή της κατάθεση. "Σας παρακαλώ! Εκείνη την ημέρα είχαμε τσακωθεί με τον κ. Φιλιππίδη και προφανώς είχα νεύρα και θα έχω γράψει ότι ήταν κακός άνθρωπος. Όμως ήρθα εδώ συναισθηματικά φορτισμένη και σας λέω αυτά που πιστεύω", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το δικαστήριο διέκοψε για την Πέμπτη.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER