Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 14:04

e-ΕΦΚΑ: Επεκτείνεται η ηλεκτρονική αίτηση επιδόματος ασθενείας - ατυχήματος και σε νέες κατηγορίες ασφαλισμένων

Γράφτηκε από την
e-ΕΦΚΑ: Επεκτείνεται η ηλεκτρονική αίτηση επιδόματος ασθενείας - ατυχήματος και σε νέες κατηγορίες ασφαλισμένων

Eπεκτείνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης επιδόματος ασθενείας σε ασφαλισμένους ειδικών κατηγοριών του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (επιδοτούμενος άνεργος του ΔΥΠΑ (τέως ΟΑΕΔ), στρατεύσιμος, οικοδομοτεχνίτης, αυτοτελώς απασχολούμενος), καθώς και για τους ασφαλισμένους του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

Στην ίδια πλατφόρμα, για τη χορήγηση επιδόματος ατυχήματος, παρέχεται πλέον η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης ατυχήματος για τους ασφαλισμένους τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΤΑΞΥ και τ. ΟΑΕΕ του e-ΕΦΚΑ.

Με την επέκταση της ηλεκτρονικής αυτής υπηρεσίας καταργείται η αυτοπρόσωπη παρουσία των ασφαλισμένων στις υπηρεσίες του Φορέα και εξαλείφεται η πολύωρη αναμονή και ταλαιπωρία. Η ψηφιοποίηση της διαδικασίας συμβάλλει στην ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων πληρωμών των επιδομάτων και στη σύντμηση του χρόνου πίστωσης των ποσών στους δικαιούχους. Ήδη, 128.648 ασφαλισμένοι εξυπηρετήθηκαν κατά το προηγούμενο έτος (2021) μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του e-ΕΦΚΑ, ενώ κατά το τρέχον έτος (2022) οι ασφαλισμένοι που έκαναν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας πολλαπλασιάστηκαν και ανήλθαν στους 631.624, σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ.

Παράλληλα, απελευθερώνονται χιλιάδες ανθρωποώρες και αφαιρείται ένα σημαντικό διοικητικό «βάρος » για τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής χορήγησης επιδόματος Ασθενείας/Ατυχήματος (https://www.efka.gov.gr/el/epidoma) είναι διαθέσιμη στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου Gov.gr και στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (https://www.efka.gov.gr), στην ενότητα: Ηλεκτρονικές υπηρεσίες, κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet.


NEWSLETTER