Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 08:45

Κιβωτός του Κόσμου: Η δωροδοκία μαρτύρων και τα «αόρατα» παιδιά της δομής (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Κιβωτός του Κόσμου: Η δωροδοκία μαρτύρων και τα «αόρατα» παιδιά της δομής (βίντεο)

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει πλέον οι καταγγελίες και γενικότερα τα όσα βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας σχετικά με την Κιβωτό του Κόσμου.

Ένα από τα τελευταία στοιχεία που γεννά πολλά ερωτηματικά αφορά τα ίχνη των «αόρατων» παιδιών της Κιβωτού, καθώς όπως έγινε γνωστό, υπάρχει ένας αριθμός παιδιών που δεν εμφανίζονται στο μητρώο ανήλικων της Δομής, χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να μπορεί να αποσαφηνιστεί η σκοπιμότητα των συγκεκριμένων ενεργειών από την πρώην διοίκηση της Κιβωτού.

Στην αναφορά καταγράφεται να απουσιάζουν δικαστικές αποφάσεις, πιστοποιητικά οικογενειακής αποκατάστασης και διαγνωστικές εκτιμήσεις για την κατάσταση της υγείας των παιδιών.

«Δωροδοκούν τους μάρτυρες»

Την ίδια στιγμή, μία ακόμη καταγγελία έρχεται στη δημοσιότητα, καθώς πρώην τρόφιμος της Δομής που αναγκάστηκε να αποχωρήσει από μετά την απόφαση της να διακόψει την εγκυμοσύνη της, υποστηρίζει πως ο πατέρας Αντώνιος προσπάθησε να χρηματίσει μάρτυρες ώστε να μην καταθέσουν.

«Έχω καταλάβει ότι δεν λένε ψέματα, διότι μιλάνε όπως μιλάω εγώ, με τον φόβο. Όπως γνωρίζω ότι ο πατήρ (Αντώνιος) κάποια συγκεκριμένα άτομα που γνώριζα τους είχε δωροδοκήσει με πολλά λεφτά, εκείνα τα παιδιά – πάλι καλά – δεν δέχτηκαν και συνεχίζουν την καταγγελία τους. Θα βγω για να βοηθήσω τα επόμενα παιδιά», δήλωσε.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με καταγγελίες, επιχειρείται να καταστεί αναξιόπιστος μάρτυρας ο 19χρονος που έκανε την αρχή με τις καταγγελίες, ενώ τόσο ο ίδιος, όσο και άλλα παιδιά φέρονται να δέχονται απειλές προκειμένου να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ο χειρισμός της υπόθεσης στα πρώτα της στάδια και η αδυναμία των Αρχών να εγγυηθούν τη μυστικότητα της προδικασίας – ειδικά ως προς την κατάθεση του 19χρονου – φαίνεται να έχει προκαλέσει ζημιά στην όλη υπόθεση.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, μετά τη δημοσίευση της κατάθεσης του 19χρονου ακολούθησε η αποκάλυψη της ταυτότητάς του σε φίλους και γνωστούς του, με τους οποίους δεν είχε μοιραστεί όσα είχε καταγγείλει.

«Ο ίδιος αιφνιδιάστηκε, καθώς του είχαν δοθεί τα εχέγγυα ότι δεν πρόκειται να εκτεθεί δημοσίως η μαρτυρία του. Εύκολα έγινε η ταυτοποίησή του και από άλλους τροφίμους ή στελέχη της Κιβωτού, μέσω των λεπτομερειών που είχαν γνωστοποιηθεί στα ΜΜΕ, καθώς δημοσιεύθηκαν στοιχεία για την οικογένειά του, αλλά και όλες τις δομές στις οποίες είχε βρεθεί».

Σύμφωνα με το περιβάλλον του 19χρονου, που μίλησε στην «Κ», το γεγονός ότι δεν έγινε σεβαστή η αρχή της μυστικότητας της προδικασίας και η έμμεση γνωστοποίηση της ταυτότητάς του έχουν ήδη οδηγήσει σε απόπειρες αποδόμησής του, «ώστε να παρουσιαστεί ως αναξιόπιστος ή αλήτης».

Νέες αποκαλύψεις

Εν τω μεταξύ, στο STAR μίλησε ακόμη ένα κορίτσι, η 18χρονη Χριστίνα, η οποία ισχυρίζεται ότι είδε τον άντρα που κατήγγειλε ο 19χρονος να βάζει το χέρι του μέσα από το μαγιό του στη θάλασσα.

Μετά από όσα είδε, ο 19χρονος την πλησίασε και της εξομολογήθηκε όλα όσα έχουν συμβεί, λέγοντάς της να μείνουν μεταξύ τους. «Ο 19χρονος μετά μου εξομολογήθηκε ό,τι συνεβη και μου είπε να μείνει μεταξύ μας», δήλωσε στο Star και συμπλήρωσε ότι είχε παρατηρήσει μια «αδυναμία» του στελέχους της Κιβωτού προς τον 19χρονο.

«Τον 19χρονο τον έπαιρνε παντού μαζί του. Καλαμάτα, Χίο, Ήπειρο, σε όποιο ταξίδι πήγαινε ήταν κι ο 19χρονος», είπε μεταξύ άλλων η κοπέλα.

Απειλές

Την ώρα που δικαστικές και αστυνομικές Αρχές, αναζητούν την άκρη του νήματος σχετικά με την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», ο 19χρονος πρώην τρόφιμος της δομής που κατήγγειλε ασέλγεια από υψηλόβαθμο στέλεχος, φέρεται να δέχεται απειλές για την ζωή του.

Την ίδια στιγμή ο πατέρας Αντώνιος μιλά για «κακή κατασκευή σεναρίων».

Ο 19χρονος που κατήγγειλε ασέλγεια, δέχτηκε ένα μήνυμα, με το οποίο άγνωστος τον απειλεί, λέγοντας πως αν δεν πάρει πίσω τα όσα ισχυρίστηκε θα βάλει «άτομα να σου κάνουν κακό. Θα σε σκοτώσω».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, ο 19χρονος δέχτηκε το εξής μήνυμα: «Γεια. Είσαι καλά; Το λοιπόν ή θα τα πάρεις όλαααααα πίσω η αλλιώς θα βάλω άτομα να σου κάνουμε κακό και έχω πάρα πολλά άτομα να ξέρεις. Γνωρίζω το που μένεις από κάποιον άλλον αλλά έτσι και δεν μαζέψεις όλες τις μ…. που έχεις κάνει και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι… σου να ξέρεις δεν θα ζεις. Αυτό σου λέω μόνο. Θα σε σκοτώσω».

Πηγή: tvxs.gr


NEWSLETTER