Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2022 11:49

Λάρισα: Ροδιά δίνει καρπούς γίγας – Φτάνουν μέχρι τα 2,5 κιλά

Γράφτηκε από την
Λάρισα: Ροδιά δίνει καρπούς γίγας – Φτάνουν μέχρι τα 2,5 κιλά

«Θαυματουργή» αποδεικνύεται μια ροδιά στο χωριό της Νίκαιας λίγο έξω από τη Λάρισα αφού καταφέρνει κάθε χρόνο να προσφέρει εντυπωσιακούς σε μέγεθος καρπούς.

Τα αποτελέσματα που προσφέρει το δέντρο προκαλούν τον θαυμασμό όλων. 

«Η ροδιά αυτή έχει μεγάλη ιστορία. Βρίσκεται εδώ πάνω από 35 χρόνια. Κάποια στιγμή την είχα κόψει σε ένα σημείο και άφησα να βγούνε καινούρια κλωνάρια. Από τότε και μετά άρχισε να δίνει μεγάλα ρόδια. Πρόσφατα βγάλαμε ρόδι 2,5 κιλά, ενώ συνήθως ξεπερνούν το 1,5 κιλό τα περισσότερα», λέει ο Σπύρος Παπαγιαννόπουλος, ένας συνταξιούχος που αφιερώνει αρκετό χρόνο στη φροντίδα του κήπου και του μπαχτσέ του, απολαμβάνοντας και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Μιλώντας για το αν υπάρχει κάποιο μυστικό, απαντά πως «το μόνο μυστικό είναι καλή και συνεχόμενη περιποίηση. Θέλουν φροντίδα τα δένδρα και απλά νερό. Αποφεύγω τα φάρμακα και τα κλαδεύω όσο πρέπει. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που κάνω, αλλά θεωρώ πως αυτά είναι αρκετά για κάθε δέντρο».

Η σύζυγός του, Ελένη Παπαγιαννοπούλου, δεν αφήνει τα ρόδια να πάνε χαμένα. Τα φτιάχνει χυμό, ενώ τα κάνει και λικέρ. Πολύ συχνά εκεί μαζεύονται τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους και γεύονται τα αποτελέσματα. «Είναι ωραίο πράγμα να σου προσφέρει απλόχερα η φύση πράγματα γιατί έτσι νιώθεις πως κανένας κόπος δεν πάει χαμένος», λέει.

Πηγή: bestnews

 


NEWSLETTER