Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 09:52

Ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό: Όσα χρειάζεται να γνωρίζεις

 

Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα όταν προετοιμάζουμε το ταξίδι των διακοπών μας στο εξωτερικό, είναι η ενοικίαση αυτοκινήτου.

Τις περισσότερες φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με άγνωστες εταιρείες και δύσκολους όρους που μας προκαλούν ανησυχία αλλά και φόβο μην πληρώσουμε κάποιο μεγάλο ποσό λόγω μιας μικρής γρατζουνιάς που μπορεί να προκαλέσουμε στο ενοικιαζόμενο όχημα! Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να διευκολύνουμε τη ζωή μας και να νοικιάζουμε ακόμα και στο εξωτερικό αυτοκίνητο με πλήρη μικτή ασφάλεια και χωρίς τη χρήση της πιστωτικής μας κάρτας; Εδώ θα σας αναλύσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για μια ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα ταξιδεύετε, να μην έχετε αυτό το άγχος!

 

Τι χρειάζεται για μια ενοικίαση στο εξωτερικό

Μέχρι τώρα ήταν γνωστό το τι χρειάζεται για μια ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό, αφού πάνω κάτω ήταν το ίδιο για όλες τις εταιρείες – δηλαδή:

  • Ταυτότητα ή διαβατήριο
  • Ευρωπαϊκό δίπλωμα τύπου κάρτας
  • Πιστωτική κάρτα στο όνομα του οδηγού

 

Το βασικότερο και πιο σημαντικό που χρειαζόταν για την ενοικίαση αυτοκινήτου ήταν η πιστωτική κάρτα με ελεύθερο διαθέσιμο όριο στις περισσότερες περιπτώσεις 600€ και άνω. Αυτό το ποσό γίνεται δέσμευση από την εταιρεία ενοικιάσεων και αποδεσμεύεται όταν επιστρέφεται το όχημα, χωρίς να υπάρχει κάποια ζημιά. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν καθώς πλέον μπορείτε να νοικιάζετε αυτοκίνητο χωρίς πιστωτική κάρτα και χωρίς καμία εγγύηση ή δέσμευση χρημάτων, πληρώνοντας αποκλειστικά με μετρητά και έχοντας πλήρη μικτή ασφάλεια! Στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων χωρίς πιστωτική πληρώνετε απευθείας μέσα από το ebanking σας ή με τη χρεωστική σας κάρτα και παραλαμβάνετε άμεσα το ενοικιαζόμενο όχημα από τα γραφεία της εταιρείας rent a car! Η παραπάνω ευκολία ισχύει τόσο για ενοικιάσεις εντός Ελλάδας όσο και για αρκετές πόλεις του εξωτερικού!

 

Πως θα νοικιάσεις αυτοκίνητο χωρίς πιστωτική στο εξωτερικό

Η διαδικασία ενοικίασης αυτοκινήτου στο εξωτερικό χωρίς πιστωτική κάρτα είναι πολύ εύκολη, ξεκάθαρη και γρήγορη ενώ μπορεί να γίνει τόσο από το κινητό όσο και τον υπολογιστή σας! Αρχικά, επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Car24 εδώ και στη φόρμα αναζήτησης συμπληρώνεται τα στοιχεία που χρειάζονται για να δείτε διαθεσιμότητα μοντέλων καθώς και το συνολικό κόστος της ενοικίασης. Έτσι, συμπληρώνεται τον τόπο παραλαβής και παράδοσης του οχήματος, την ημέρα και την ώρα που θα το παραλάβετε αλλά και θα το παραδώσετε καθώς κι αν ο οδηγός είναι άνω των 23 ετών (απαραίτητο για να προχωρήσει η ενοικίαση αυτοκινήτου). Έπειτα βλέπετε άμεσα όλα τα διαθέσιμα οχήματα στο μέρος που έχετε επιλέξει καθώς και από ποιες συνεργαζόμενες εταιρείες rent a car παρέχονται! Επιλέγετε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας  - συνήθως υπάρχει μεγάλη γκάμα από μικρά αυτοκίνητα πόλης μέχρι μεγάλα sedans & suvs – και ολοκληρώνεται online την κράτησή σας συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ενοικίαση αυτοκινήτου. Στο τελευταίο βήμα πληρώνεται online με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή μέσω του τραπεζικού σας λογαριασμού. Η πληρωμή είναι εφάπαξ (μια χρέωση) και δε γίνεται καμία άλλη δέσμευση ποσού στην κάρτα ούτε θα χρειαστεί να καταβάλλετε καμία εγγύηση για το αυτοκίνητο! Επιπλέον, έχετε πλήρη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου που σημαίνει ότι αν κάνετε κάποια ζημιά με δική σας υπαιτιότητα, τότε αυτή καλύπτεται από την ασφάλεια που έχετε και δε θα χρειαστεί να πληρώσετε κάτι! Συνήθως υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις σε αυτό όπως ζημιές σε καθρέπτες, κάτω μέρος του οχήματος, ελαστικά, εσωτερικό του αυτοκινήτου, κτλ.

 

Που μπορείς να ταξιδέψεις με ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο

Με το αυτοκίνητο που θα νοικιάσετε μπορείτε να ταξιδέψετε παντού στη χερσαία χώρα και εντός των συνόρων της. Αν για παράδειγμα νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο στο Παρίσι, μπορείτε να πάτε παντού στη Γαλλία αρκεί να μη βγείτε από τη χώρα και να μη μπει το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σε ferry boat. Αν χρειάζεστε να μπει σε πλοίο ή να βγει εκτός συνόρων, τότε θα πρέπει να μιλήσετε με την εταιρεία rent a car για να σας δώσει γραπτή άδεια με επέκταση της ασφάλειάς σας. Έχετε στη διάθεσή σας απεριόριστα χιλιόμετρα που μπορείτε να διανύσετε (να ελέγχετε πάντα τους όρους πριν την παραγγελία, καθώς μπορεί κάτι να αλλάξει ανά περιόδους) κι έτσι δεν έχετε κάποιο χιλιομετρικό όριο σχετικά με το που μπορείτε να ταξιδέψετε!

 

Συνοψίζοντας

Συνοψίζοντας, μπορούμε να αναφέρουμε ότι πλέον ένα ταξίδι για διακοπές ή δουλειές στο εξωτερικό γίνεται πιο εύκολο και άνετο καθώς μπορούμε να ενοικιάσουμε ένα αυτοκίνητο εύκολα και γρήγορα χωρίς τη χρήση πιστωτικής κάρτας κι έτσι να έχουμε μια μεγαλύτερη άνεση στις μετακινήσεις μας. Οι πιστωτικές κάρτες και οι μεγάλες εγγυήσεις με ταυτόχρονη απλή ασφάλεια (και φυσικά αποζημίωση για κάθε μικρή ή μεγάλη ζημιά μπορεί να προκληθεί στο όχημα) ανήκουν στο παρελθόν! Τώρα μπορείτε να είστε ξέγνοιαστοι και να έχετε το δικό σας όχημα για όσες μέρες το χρειάζεστε, με πλήρη μικτή ασφάλεια ακόμα και στο εξωτερικό!