Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 11:37

Συντριβή Canadair: Τα τελευταία λόγια των πιλότων - "Πάμε για τελευταίο ανεφοδιασμό" (βίντεο)

"Γροθιά στο στομάχι" τα τελευταία λόγια των δύο πιλότων, δέκα μόλις λεπτά πριν το Canadair συντριβεί και βρουν τραγικό θάνατο. Τι είπαν σε επικοινωνία τους με πυροσβέστη.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η χώρα και οι Ένοπλες Δυνάμεις μετά τον θάνατο δύο νεαρών πιλότων, του Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς, όταν το αεροσκάφος τύπου Canadair στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στην Κάρυστο, το μεσημέρι της Τρίτης.

Το πρωί της Τετάρτης ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας προσγειώθηκε στο σημείο της τραγωδίας όπου πραγματογνώμονες πραγματοποιούν από χθες έρευνες για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν οι δύο πιλότοι, κατά τη φάση άφεσης του νερού σε πύρινο μέτωπο της Καρύστου, προσέκρουσε με το δεξί φτερό σε δέντρο και αποκόπηκε ο δεξιός πλωτήρας, γεγονός που αύξησε τη δεξιά κλίση του αεροσκάφους και προσέκρουσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα οι δύο πιλότοι να χάσουν τη ζωή τους.

Τα τελευταία τους λόγια συγκλονίζουν, καθώς μόλις δέκα λεπτά πριν την τελευταία, μοιραία πτήση, σε επικοινωνία που είχαν με πυροσβέστη του είπαν πως αυτός ο ανεφοδιασμός θα ήταν ο τελευταίος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο OPEN ο πυροσβέστης μετέφερε τα όσα του είπαν οι δύο πιλότοι. "Είχαμε επικοινωνία μαζί τους, δεν μας ανέφεραν κανένα πρόβλημα στο αεροσκάφος. Μας είπαν είμαστε έτοιμοι να επιχειρήσουμε. 'Πάμε για τελευταίο εφοδιασμό και φεύγουμε'. Λίγα λεπτά αφού μιλήσαμε μάθαμε από τον ασύρματο ότι το αεροσκάφος έπεσε", είπε χαρακτηριστικά.

Σοκαρισμένος από το τραγικό συμβάν, είπε στη συνέχεια σε κατάσταση σοκ, ότι "δεν μπορώ να πιστέψω πως πριν από λίγα λεπτά μιλούσα μαζί τους και έπειτα από 10 λεπτά ακριβώς έμαθα ότι το αεροσκάφος έπεσε".

Περισσότερα στο news247.gr