Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 10:59

Επεισόδια στον Ρέντη: Στα δικαστήρια Πειραιά ο 18χρονος που έριξε τη φωτοβολίδα (βίντεο)

Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασε το πρωί της Δευτέρας ο 18χρονος οπαδός που ομολόγησε ότι έριξε φωτοβολίδα τραυματίζοντας σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό. 

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε λίγο μετά τις 09:30 το πρωί της Δευτέρας ο 18χρονος καθ’ ομολογία δράστης της επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό έξω από το κλειστό Γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη” κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στον Ρέντη.

Ο νεαρός αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.

Στον 18χρονο ασκήθηκε χθες ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Στην ομολογία του κατέθεσε πώς οι “επικεφαλής” έδωσαν εντολή για επίθεση στους αστυνομικούς, προμηθεύοντας πολεμοφόδια στους οπαδούς και δίνοντας στον ίδιο τη ναυτική φωτοβολίδα, εξηγώντας του και τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να τη χρησιμοποιήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και για άλλα άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση του αιματηρού τραυματισμού του αστυνομικού ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

Περισσότερα στο news247.gr