Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 09:45

Ρέθυμνο: Μαθητής χτύπησε καθηγήτρια στο μάθημα

Γράφτηκε από την
Ρέθυμνο: Μαθητής χτύπησε καθηγήτρια στο μάθημα

Μία σοβαρή καταγγελία έγινε σε σχολείο στο Ρέθυμνο όπου, μία αναπληρώτρια καθηγήτρια φέρεται να δέχθηκε επίθεση από έναν ανήλικο μαθητή κατά τη διάρκεια του μαθήματος στην τάξη, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Για το άγριο και καταγγελλόμενο περιστατικό στο Ρέθυμνο εξέδωσε, μάλιστα, ανακοίνωσε και η τοπική ΕΛΜΕ που αναφέρει ότι «στέκεται με κάθε ηθικό και έμπρακτο τρόπο στο πλευρό της αναπληρώτριας καθηγήτριας που δέχθηκε άγρια επίθεση από μαθητή σε σχολείο της πόλης».

Η ΕΛΜΕ στο Ρέθυμνο καταγγέλλει, παράλληλα, πως μία σειρά παραγόντων, όπως «η κανονικοποίηση της βίας, η απουσία ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών και η, μεταξύ άλλων, υποστελέχωση των υποστηρικτικών δομών» δημιουργούν γόνιμο έδαφος για τα φαινόμενα βίας.

Ρέθυμνο: Η καταγγελία της ΕΛΜΕ

«Σχετικά με το περιστατικό επίθεσης σε συνάδελφο από μαθητή

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου στέκεται με κάθε ηθικό και έμπρακτο τρόπο στο πλευρό της συναδέλφου αναπληρώτριας που δέχτηκε άγρια επίθεση από μαθητή σε σχολείο του νομού Ρεθύμνου εν ώρα μαθήματος.

Όπως πολλές φορές έχει επισημανθεί, η κανονικοποίηση της βίας, η απουσία ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, η υποστελέχωση των υποστηρικτικών δομών, η απομάκρυνση του ελληνικού σχολείου από τις τέχνες και τις κοινωνικές επιστήμες και άλλοι παράγοντες, σε συνδυασμό με τη στοχευμένη και μεθοδική απαξίωση του εκπαιδευτικού στη χώρα μας, δημιουργούν γόνιμο έδαφος για φαινόμενα βίας, από γονείς ή μαθητές, που μόνο ‘’μεμονωμένα’’ δεν είναι.


NEWSLETTER