Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 17:50

Απάντηση ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος στη Μεσσήνη

Απάντηση ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος στη Μεσσήνη

“Στις εργασίες υπογειοποίησης του εναερίου δικτύου στο δυτικό τμήμα της πόλης της Μεσσήνης” οφείλονται οι πολύωρες διακοπές ρεύματος, επισημαίνει ο ΔΕΔΔΗΕ Μεσσηνίας, απαντώντας σε χθεσινό σχόλιο της “Ε” με τίτλο “Παράπονα για διακοπές ρεύματος στη Μεσσήνη”.

Χαρακτηριστικά για τις διακοπές και το σημαντικό έργο της υπογειοποίησης στη Μεσσήνη, ο τοπικός ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει:

“Σχετικά με το δημοσίευμα που αφορά τις διαμαρτυρίες με πολύωρες διακοπές σε τμήματα της πόλης της Μεσσήνης, ενημερώνουμε ότι οφείλονται στις εργασίες υπογειοποίησης του εναερίου δικτύου στο δυτικό τμήμα της πόλης. Οι εργασίες στο τμήμα αυτό έχουν σχεδόν περατωθεί και ίσως απαιτηθεί σε μικρή συστάδα πελατών στην ίδια περιοχή άλλη μια ολιγόωρη διακοπή.

Στο εγγύς μέλλον θα συνεχιστούν οι εργασίες στο ανατολικό τμήμα της πόλης (περιοχή Αγίου Ιωάννη) και μετά στο νότιο τμήμα (περιοχή Δημαρχείου), όπου θα απαιτηθούν προγραμματισμένες διακοπές για την μεταγωγή των πελατών από το εναέριο δίκτυο στο υπόγειο. Πάντως, το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εξασφάλιση των αναγκών της Μεσσήνης για τα επόμενα τουλάχιστον 50 χρόνια και επιπρόσθετα συμβάλλει στην αισθητική αναβάθμιση ολόκληρης της πόλης της Μεσσήνης.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για περιορισμό του αριθμού των διακοπών στις περιοχές που γίνονται οι εργασίες και η ανάδοχος εταιρεία ΣΧΣ ΑΤΕΕ ενισχύει τα συνεργεία της με προσωπικό όμορων νομών. Επίσης, όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες οι διακοπές ρεύματος πραγματοποιούνται Κυριακές, ώστε να μην κυκλοφορούν μαθητές, όταν αποξηλώνονται εναέρια δίκτυα και να μην δυσχεραίνεται η εργασία των επαγγελματιών”.