Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 12:41

Πέθανε η τραγουδίστρια Μαριαλένα Οικονομίδου

Πέθανε η τραγουδίστρια Μαριαλένα Οικονομίδου

Μετά από πολυετή μάχη της με τον καρκίνο έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια, Μαριαλένα Οικονομίδου, κόρη του Γιώργου Οικονομίδη.

Σε ηλικία 67 ετών έφυγε από τη ζωή η γνωστή τραγουδίστρια, Μαριαλένα Οικονομίδου, κόρη του Γιώργου Οικονομίδη, ύστερα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Την είδηση θανάτου της Μαριαλένας Οικονομίδου γνωστοποίησε μεταξύ άλλων και ο Σπύρος Μπιμπίλας, μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

 

Ποια ήταν η Μαριαλένα Οικονομίδου

Η Μαριαλένα Οικονομίδου γεννήθηκε το 1957. Ήταν κόρη του Γιώργου Οικονομίδη και της Λιάνας Βιτσώρη. Γιαγιά της ήταν η Νίτσα Τσαγανέα και παππούς της ο Χρήστος Τσαγανέας. Μέσα σε αυτό το καλλιτεχνικό οικογενειακό περιβάλλον, γρήγορα πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με το τραγούδι.

Από την ηλικία των 16 ετών άρχισε να γράφει μουσική, ποίηση και στίχους, ενώ παράλληλα σπούδασε στη σχολή θεάτρου του Πέλου Κατσέλη, αλλά και σκηνοθεσία στη σχολή Σταυράκου.

Συνολικά είχε πέντε δισκογραφικές δουλειές. Το 1991 ξεχωρίζει ο δίσκος της «Το φως του φεγγαριού μου» σε στίχους δικούς της και μουσική, παραγωγή και ενορχήστρωση του Στέφανου Κορκολή. Τον Ιούλιο του 2023, με πρωτοβουλία της διοργανώθηκε μια μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα για τον πατέρα της στο θέατρο Άλσος. Πριν από 8 μήνες και ενώ είχε ήδη νοσήσει από καρκίνο έφυγε από τη ζωή ο αδελφός της, Χρήστος Οικονομίδης.

Πηγή: news247.gr