Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 11:19

Δίκη για τον θάνατο του Ν.Κωνσταντίνου – Κατέθεσε ο φίλος του και αυτόπτης μάρτυρας του οπαδικού επεισοδίου

Δίκη για τον θάνατο του Ν.Κωνσταντίνου – Κατέθεσε ο φίλος του και αυτόπτης μάρτυρας του οπαδικού επεισοδίου

 

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα στο Εφετείο η δίκη για τον θάνατο του 24χρονου Κύπριου Νάσου Κωνσταντίνου, ο οποίος έχασε τη ζωή του τον Απρίλιο του 2017, στη Θεσσαλονίκη, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στην προσπάθειά του να ξεφύγει από επίθεση οπαδών του Ηρακλή.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο φίλος του Νάσου, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του επίδικου περιστατικού.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο ίδιος περπατούσε δίπλα στον 24χρονο Κύπριο, ενώ μπροστά τους προπορεύονταν δύο φίλοι τους. Η τετραμελής παρέα των Κυπρίων οπαδών του ΠΑΟΚ επέστρεφε, μέσω της οδού Αγίου Δημητρίου, από το γήπεδο της Τούμπας, όπου είχαν παρακολουθήσει αγώνα του «Δικεφάλου» και στο ύψος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ τούς πλησίασαν «έξι-επτά άτομα που φορούσαν σκουρόχρωμα ρούχα, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και κρατούσαν σιδερολοστούς, σιδερογροθιές και ξύλα», όπως ανέφερε ο μάρτυρας.

«Ήρθαν κάτω πάνω μας και μας ρώτησαν "Παοκάκια είστε;". Ένας από τους προπορευόμενος φώναξε: "τρέξτε". Αρχίσαμε να τρέχουμε. Τα παιδιά που ήταν μπροστά ξέφυγαν. Εμένα και τον Νάσο μάς περικύκλωσαν και η μόνη διέξοδος ήταν να βγούμε στον δρόμο. Με ρίξανε πάνω στο καπό ενός αυτοκινήτου και με χτυπούσαν δύο άτομα με γυμνά χέρια. Μετά ακούσαμε ένα "μπαμ". Φώναζαν "τι σας κάνει η Θύρα 10" (σ.σ. σύνδεσμος της ομάδας του Ηρακλή)» κατέθεσε ο ίδιος.

Ο μάρτυρας είχε κληθεί στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης να αναγνωρίσει τα δυο άτομα - κατηγορούμενους που τον χτύπησαν. Τότε είχε καταθέσει πως αναγνωρίζει σε ποσοστό 80% τον έναν και σε ποσοστό 75% τον άλλον. Τον δεύτερο, όπως κατέθεσε, τον συνάντησε τυχαία λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Νάσου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και τον αναγνώρισε εκ νέου. «Με κοιτούσε επίμονα» κατέθεσε χαρακτηριστικά ο νεαρός μάρτυρας.
Απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις του δικαστηρίου για το εάν εμμένει στη θέση του για τη συμμετοχή των δύο κατηγορούμενων στο επίδικο επεισόδιο, ο ίδιος ανέφερε τα εξής: «Δεν θα πω ψέματα για να καταδικαστεί κάποιος άδικα. Θεωρώ πως ναι, είναι αυτοί. Αυτό είναι το τελικό συμπέρασμα».


Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση μαρτύρων, ενώ η απόφαση αναμένεται τις επόμενες μέρες.
Στο δικαστήριο εμφανίστηκε μόνο ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους (ο άλλος εκπροσωπείται από πληρεξούσιο δικηγόρο). Πρωτοδίκως είχαν καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και 8 μηνών, ο καθένας, καθώς είχαν κριθεί ένοχοι για θανατηφόρα έκθεση και απρόκλητη σωματική βλάβη, ενώ τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Είχαν αφεθεί ελεύθεροι ενόψει του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης ενασχόλησης με τα κοινά της ομάδας του Ηρακλή, συλλόγου του οποίου είχαν δηλώσει υποστηρικτές.

ΑΠΕ