Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024 13:55

Μεγάλη η φωτιά στην Κερατέα: «Έχουν καεί σπίτια στην Πλάκα - Κοντά σε στρατιωτική βάση οι φλόγες» (Βίντεο)

Μεγάλη η φωτιά στην Κερατέα: «Έχουν καεί σπίτια στην Πλάκα - Κοντά σε στρατιωτική βάση οι φλόγες» (Βίντεο)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για να περιορίσει τη μεγάλη φωτιά στην Κερατέα, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, την ώρα που η ένταση του ανέμου είναι ιδιαίτερα ισχυρή.

Ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Αθανάσιος Μακροδημήτριος, μίλησε στην ΕΡΤ όπου ανέφερε πως έχουν καεί ήδη τα πρώτα σπίτια στην Κερατέα, στον οικισμό της Πλάκας και του Μαρκατίου πιο συγκεκριμένα.

Πρόσθεσε επίσης πως οι φλόγες βρίσκονται κοντά σε στρατιωτική βάση, κάνοντας έκκληση να ενισχυθούν τα εναέρια καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή επιχειρούν τρία με τέσσερα μέσα.

Διευκρίνισε, παράλληλα, πως στο συγκεκριμένο σημείο στην Κερατέα βρίσκεται κοντά σε στρατιωτική βάση, όπου κρατούνται Patriots. Η Πυροσβεστική δίνει «μάχη» για να μην περάσει η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου.

Φωτιά τώρα στην Κερατέα: Ήχησε το 112 για τέσσερις περιοχές

Λίγο μετά τις 13:45, το 112 έστειλε νέο μήνυμα εκκένωσης στους κατοίκους του Μαρκατίου και του Αγίου Γεωργίου να απομακρυνθούν προς το Λαύριο μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Λαυρίου.

Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ζητάει, επίσης, από τους κατοίκους της περιοχής να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών, για να εξασφαλιστεί η ακεραιότητά τους.

Η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην Κερατέα έχει προκαλέσει τεράστιο συναγερμό στην Πυροσβεστική, με τις δυνάμεις της Υπηρεσίας να έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή της Πλάκας.