Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2024 20:19

Ένας κεραυνός πέφτει κάθε δύο δευτερόλεπτα - Το σπάνιο φαινόμενο που προκάλεσε η κακοκαιρία

Ένας κεραυνός πέφτει κάθε δύο δευτερόλεπτα - Το σπάνιο φαινόμενο που προκάλεσε η κακοκαιρία

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε από σήμερα το πρωί (4/7) από τη Χαλκιδική και επεκτάθηκε νότια και ανατολικά, επηρεάζοντας τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στα χαρακτηριστικά των ακραίων καιρικών φαινομένων, που επηρέασαν και την Αττική, «συναντάει» κανείς τις έντονες βροχές και τη μεγάλη κεραυνική δραστηριότητα, με τον μετεωρολόγο και βουλευτή, Γιάννη Καλλιάνο, να παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό στατιστικό ως προς τους κεραυνούς.

«Σήμερα, σε εννέα ώρες κακοκαιρίας, σημειώνεται ένας κεραυνός κάθε δύο δευτερόλεπτα, από τις 08:00 το πρωί μέχρι και τώρα» ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος για την εξέλιξη της κακοκαιρίας και για το σπάνιο φαινόμενο, που «γέννησε».

Τι είπε ο Γιάννης Καλλιάνος για τους κεραυνούς

«Υπάρχει ένα μέτωπο καταιγίδων σε παραθαλάσσιες, παράκτιες περιοχές όπως τα Μέγαρα, τη Νέα Πέραμο, ανατολικότερα μέχρι την Κινέτα, τους Αγίους Θεοδώρους και την Επίδαυρο, Αργολίδα, ανατολική, βορειοανατολική Πελοπόννησο. Αυτήν την ώρα έχουμε το ισχυρότερο κύμα καταιγίδων» είπε αρχικά ο Γιάννης Καλλιάνος στην αρχική του πρόγνωση.

«Υπάρχει ένα εντυπωσιακό στατιστικό για τη σημερινή ημέρα. Σήμερα, 9 ώρες κακοκαιρίας, σημειώνεται ένας κεραυνός κάθε 2 δευτερόλεπτο, από τις 08:00 το πρωί μέχρι και τώρα. Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι οι όποιες καταιγίδες θα εξασθενήσουν και αύριο ξημερώνει μία διαφορετική ημέρα, όπου θα υπάρξει πρόσκαιρη βροχή, αλλά όχι στην ίδια δυναμική με τη σημερινή» διευκρίνισε σχετικά ο κ. Καλλιάνος.

Σε ό,τι αφορά τον καιρό του Σαββατοκύριακου, τόνισε σύμφωνα με το reader πως θα είναι καλό, ήπιο με θερμοκρασίες στους 34 με 36 βαθμούς, αλλά θα παρατηρηθούν έντονα μελτέμια, 7 - 8 μποφόρ, οπότε αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιών.

Η ανάρτηση Κολυδά για τους κεραυνούς

«Οι καταιγίδες που μας άναψαν και φωτιές - Η εξήγηση

Πολλές φορές τους καλοκαιρινούς μήνες πάνω από τη χώρα μας διέρχονται διαταραχές που προκαλούν βροχές και καταιγίδες αλλά με σχετικά μικρά ύψη υετού. Παρόλα αυτά κατά τη διέλευση των διαταραχών έχουμε έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα με πολλούς κεραυνούς που προκαλούν φωτιές σε αρκετές περιοχές. Οι καταιγίδες αυτές από τους μετεωρολόγους ονομάζονται ξηρές καταιγίδες».