Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 23:00

«Είσαι πρόσφυγας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις» από τα ΕΛΤΑ

Γράφτηκε από την
«Είσαι πρόσφυγας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις» από τα ΕΛΤΑ

Ένα χρήσιμο 4σέλιδο φυλλάδιο στην αγγλική και στην αραβική γλώσσα, διανέμεται από σήμερα στους πρόσφυγες, σε όλα τα σημεία εισόδου τους στη χώρα, αλλά και σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, με τίτλο: «Είσαι πρόσφυγας; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις».

Το φυλλάδιο περιέχει χρηστικές πληροφορίες για την αναζήτηση ιατρικής βοήθειας, κέντρων φιλοξενίας, χάρτη με τα σημεία ενδιαφέροντος, πληροφορίες για τους σταθμούς ΟΣΕ και ΚΤΕΛ, αλλά και για τα Ταχυδρομεία όπου μπορούν να απευθυνθούν για να παραλάβουν χρήματα από το εξωτερικό.

Το φυλλάδιο που ετοίμασε ο "Αθήνα 9.84" και εκδόθηκε με την πολύτιμη αρωγή των Ελληνικών Ταχυδρομείων, θα αποσταλεί τις επόμενες ημέρες μέσω των ΕΛΤΑ, στους χώρους υποδοχής προσφύγων, στα πλοία με τα οποία μεταφέρονται και σε κάθε σημείο προσωρινής διαμονής τους.

Η διανομή των χρηστικών φυλλαδίων γίνεται σε συνεργασία με τις κατά τόπους ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στα νησιά και στην Αθήνα, ενώ φυλλάδια θα αναρτηθούν και στα ταχυδρομεία των νησιών όπου φθάνουν οι πρόσφυγες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER