Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 15:28

Ισόβια σε Σμπώκο και βαριές ποινές σε Κάντα και Λεονταρίτη για μίζες σε εξοπλιστικά

Γράφτηκε από την
Ισόβια σε Σμπώκο και βαριές ποινές σε Κάντα και Λεονταρίτη για μίζες σε εξοπλιστικά

Ισόβια κάθειρξη ήταν η ετυμηγορία από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τον Γιάννη Σμπώκο σχετικά με την προμήθεια του συστήματος τηλεπικοινωνιών του Στρατού «Ερμης» επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου.



Στους συγκατηγορουμένους του, τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της Διεύθυνσης εξοπλισμών Αντώνη Κάντα και τον Νίκο Λεονταρίτη στέλεχος της Δ/νσης εξοπλισμών το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 25 ετών και 20 ετών αντίστοιχα, αναγνωρίζοντας τους τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής διαγωγής μετά την πράξη.

Οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για άμεση συνέργεια σε απιστία, με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ενώ ο Αντώνης Κάντας βαρύνεται επίσης με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Το δικαστήριο, πάντως απέρριψε το αίτημα του Ιω. Σμπώκου για αναστολή της ποινής του.

Αντίθετα, έκανε δεκτά τα αιτήματα των Κάντα και Λεονταρίτη και χορήγησε αναστολή στην έφεσή τους. Στους δύο καταδικασθέντες επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής τους τρεις και δύο φορές το μήνα αντίστοιχα, και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Τέλος, επέβαλε τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για μία δεκαετία.

Οι ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου έχουν παραγραφεί βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος Ζαχαρίας Ανδρουλάκης έχει αποβιώσει οπότε η δίωξη έπαυσε οριστικά λόγω θανάτου.

Πηγή: tanea.gr


NEWSLETTER