Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 16:46

Αξίζει η μικτή ασφάλεια; Οι διαφορές από τη βασική κάλυψη και πώς να την αποκτήσετε οικονομικά

Γράφτηκε από την
Αξίζει η μικτή ασφάλεια; Οι διαφορές από τη βασική κάλυψη και πώς να την αποκτήσετε οικονομικά

 

Η μικτή ασφάλιση είναι ένας τύπος ασφάλειας, ιδιαίτερα δημοφιλής για αυτοκίνητα, όπου σε μια οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή θα σας καλύψει και θα σας αποζημιώσει, ακόμα κι αν ο υπαίτιος του ατυχήματος ήσασταν εσείς.

Η πλήρης κάλυψη για ιδίες ζημίες συνίσταται για αρκετές περιπτώσεις, όπως θα αναλύσουμε παρακάτω, καθώς με μια μικρή συγκριτικά επιβάρυνση, έχετε 100% κάλυψη ζημιών για το όχημά σας.

 

Σε ποιους απευθύνεται η πλήρης κάλυψη

Η μικτή ασφάλιση απευθύνεται στους ιδιοκτήτες των ΙΧ αυτοκινήτων (ως επί τω πλείστον) που θέλουν να είναι πλήρως εξασφαλισμένοι για την περιουσία τους. 

Έτσι αυτοκίνητα μεγάλης αξίας, καινούργια αυτοκίνητα καθώς και νέοι οδηγοί, είναι αυτοί που πρέπει να έχουν μικτή κάλυψη.

Αν διαθέτετε ένα αυτοκίνητο μεγάλης αξίας, τότε με τη μικτή κάλυψη θωρακίζετε την περιουσία έναντι ζημιών. Η μικτή δεν καλύπτει μόνο ζημιές και ατυχήματα που θα συμβούν στον δρόμο αλλά και κλοπές, φυσικά φαινόμενα, βανδαλισμούς, κ.α. – πάντα ανάλογα με το τι συμβόλαιο θα κάνετε.

Από την άλλη, ένα καινούργιο αυτοκίνητο – ανεξαρτήτου αξίας – είναι πάντα σώφρων να το ασφαλίζετε με πλήρη κάλυψη ζημιών.

Μόλις έχετε δαπανήσει ένα σεβαστό ποσό για την απόκτησή του, σίγουρα δε θα θέλατε να το βλέπατε να καταστρεφόταν και εσείς να χάνατε όλο το κεφάλαιό σας. Η κάλυψη ιδίων ζημιών θα σας γεμίσει σιγουριά και ασφάλεια για κάθε ενδεχόμενο.

Μια άλλη κατηγορία που απευθύνεται η μικτή κάλυψη είναι οι νέοι οδηγοί. Ως πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα, η μικτή ασφάλιση θα είναι εκεί όταν θα τη χρειαστείτε!

Στατιστικά, τα ποσοστά ατυχημάτων στους νέους οδηγούς είναι πολύ πιο αυξημένα σε σχέση με τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Γι’αυτό το λόγο και ειδικά αν οδηγείτε κάποιο αυτοκίνητο αξίας, η μικτή ασφάλεια είναι μονόδρομος.

Τέλος, αν αγοράσετε ένα αυτοκίνητο με δάνειο ή χρηματοδότηση, η μικτή κάλυψη για όσο διαρκεί η αποπληρωμή είναι απαραίτητη από την τράπεζα ή το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που θα συνεργαστείτε.

 

Ποιες εταιρείες προσφέρουν μικτή ασφάλιση

Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας προσφέρουν μικτή ασφάλεια για τα οχήματά σας.

Στην ιστοσελίδα https://www.asfaleies24.gr/asfalistikes-etaireies/ μπορείτε να δείτε μια λίστα με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν παρουσία στη χώρα μας και από εκεί να πάρετε μια προσφορά για τις δικές σας ανάγκες.

Κάθε ασφαλιστική εταιρεία έχει τις δικές τις καλύψεις και υπηρεσίες. Για να έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη και να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή, συμπληρώστε τα στοιχεία σας (στοιχεία οχήματος & ιδιοκτήτη) και θα λάβετε άμεσα online τις προσφορές όλων των ασφαλιστικών καθώς και τι καλύψεις σας προσφέρουν, μαζί φυσικά με τις τελικές τιμές.

 

Ποια οχήματα αφορά η μικτή κάλυψη

Η κάλυψη ιδίων ζημιών δεν αφορά όλα τα οχήματα. Για παράδειγμα τα ταξί σπάνια ασφαλίζονται με μικτή κάλυψη από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Αυτό συμβαίνει λόγω του μεγάλου κινδύνου που διατρέχουν καθώς είναι όλη την ημέρα στο δρόμο.

Από την άλλη, η στόχευση της μικτής ασφάλειας είναι τα επιβατικά αυτοκίνητα ΙΧ καθώς και – σε μερικές περιπτώσεις – τα φορτηγά που μπορούν να ασφαλιστούν με μικτή ασφάλιση και μια πλειάδα εξτρά υπηρεσιών όπως κάλυψη από λανθασμένο καύσιμο, κάλυψη εξόδων για μεταφορά του φορτηγού σε περίπτωση βλάβης, κ.α.

Είναι πολύ σπάνιο (αν όχι απίθανο) να βρείτε ασφαλιστική εταιρεία να παρέχει μικτή ασφάλιση για μηχανή ή για ταξί.

 

Οι διαφορές από τη βασική κάλυψη

Η βασική από το νόμο ασφάλεια, καλύπτει την αστική ευθύνη έναντι τρίτων – τόσο οχημάτων όσο και ανθρώπων.

Αν προκαλέσετε δηλαδή κάποια ζημιά ή ατύχημα, η ασφαλιστική σας εταιρεία θα πρέπει να αποζημιώσει το άλλο μέρος που υπέστη ζημιά – είτε πρόκειται για αυτοκίνητο είτε για άνθρωπο είτε ακόμα και για κάποιο κτήριο αν για παράδειγμα πέσατε με το αυτοκίνητό σας.

Αυτή είναι η υποχρεωτική από το νόμο ασφάλεια αυτοκινήτου που πρέπει να έχουν όλα τα οχήματα που κινούνται στους δρόμους της χώρας μας.

Η μικτή κάλυψη αναλαμβάνει να σας ασφαλίσει σχεδόν για το σύνολο των ζημιών που μπορούν να συμβούν.

Καλύπτει μερική/ολική κλοπή του οχήματός σας, θραύση κρυστάλλων , βανδαλισμούς, καταστροφές από φυσικά φαινόμενα, κ.α.

Αυτά καλύπτονται ακόμα κι αν γίνουν από δική σας υπαιτιότητα.

Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να βλέπετε αναλυτικά στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο τι καλύπτεται και τι όχι πριν προχωρήσετε στη σύναψη ασφάλειας.

 

Το κόστος της μικτής ασφάλειας

Η μικτή κοστίζει περίπου 15-20% παραπάνω απ΄ότι μια βασική ασφάλεια. Το κόστος εξαρτάται από παράγοντες όπως η ηλικία και η αξία του οχήματος, η ηλικία του οδηγού, αν είχατε ατυχήματα τα προηγούμενα χρόνια, κ.ο.κ. 

Σε ετήσια συμβόλαια θα δείτε ότι το κόστος μειώνεται σημαντικά. Πάντα να γνωρίζετε ότι όλες οι δωδεκάμηνες ασφάλειες έχουν μια εξοικονόμηση περίπου 40% από τις μηνιαίες και 20% περίπου από μια αντίστοιχη ασφάλεια εξάμηνης διάρκειας.

Χονδρικά, για ένα καινούργιο αυτοκίνητο αξίας 20.000€ που ασφαλίζεται για πρώτη φορά με οδηγό άνω των 25 ετών και χωρίς σοβαρό ατύχημα τα προηγούμενα χρόνια, το κόστος μικτής κάλυψης θα είναι περίπου 550€ το χρόνο.

Φυσικά αυτή η τιμή είναι πολύ χονδρική καθώς παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες όπως η τοποθεσία που κινείστε, ο τύπος του αυτοκινήτου, κ.α.

 

Πώς να αποκτήσετε μια μικτή ασφάλεια

Φτάσατε πλέον στο σημείο που αποφασίσατε να αγοράσετε μια μικτή ασφάλιση και να εξασφαλίσετε την περιουσία και το κεφάλαιό σας από οποιαδήποτε απώλεια!

Πως μπορείτε να αποκτήσετε την πιο φθηνή μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου δίχως να ξοδέψετε περιττά χρήματα;

Πλέον, στην εποχή της τεχνολογίας και του διαδικτύου, υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που μπορείτε άμεσα και γρήγορα να κάνετε σύγκριση τιμών και να δείτε απευθείας μέσα σε μερικά λεπτά την πιο φθηνή τιμή στις ασφάλειες αυτοκινήτων.

Μια από αυτές τις ιστοσελίδες είναι η https://www.asfaleies24.gr/ όπου έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε την ασφάλεια που επιθυμείτε και μέσα από τους συνεργάτες της ιστοσελίδας να κάνετε σύγκριση τιμών σε παραπάνω από 24 ασφαλιστικές εταιρείες!

Εσείς απλά εισάγετε τα στοιχεία σας (στοιχεία οχήματος & οδηγού) και αμέσως τα εξελιγμένα συστήματα σας επιστρέφουν τις προσφορές των εταιρειών όπως ισχύουν αυτή τη στιγμή!

Βλέπετε τις τιμές, κάνετε σύγκριση μεταξύ των καλύψεων και υπηρεσιών που προσφέρουν και μπορείτε μέσα σε 2 λεπτά να έχετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο e-mail σας!

Γιατί να ξοδεύετε περιττά χρήματα όταν μπορείτε εύκολα και γρήγορα τόσο να εξοικονομήσετε χρήματα όσο και να προστατέψετε το κεφάλαιο και την περιουσία σας με μια μικτή ασφάλεια;


NEWSLETTER