Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 18:31

Gazprom: Διακόπτει από τις 21 έως τις 27 Ιουνίου το φυσικό αέριο στην Ελλάδα

Gazprom: Διακόπτει από τις 21 έως τις 27 Ιουνίου το φυσικό αέριο στην Ελλάδα


Η διακοπή του φυσικού αερίου προς την Ελλάδα οφείλεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην ετήσια προγραμματισμένη συντήρηση του αγωγού Turk Stream, μέσω του οποίου τροφοδοτείται η χώρα μας.

Η διακοπή της ροής, σύμφωνα με τη ΔΕΠΑ, δεν θα επηρεάσει την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας μας


Η Gazprom διακόπτει από αύριο, 21 Ιουνίου, έως και τις 27 Ιουνίου, τις ροές φυσικού αερίου στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΔΕΠΑ Εμπορίας. Η διακοπή του φυσικού αερίου προς την Ελλάδα οφείλεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην ετήσια προγραμματισμένη συντήρηση του αγωγού Turk Stream, μέσω του οποίου τροφοδοτείται η χώρα μας.

Η διακοπή της ροής, σύμφωνα με τη ΔΕΠΑ, δεν θα επηρεάσει την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας μας, καθώς η τροφοδοσία συνεχίζεται με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG), αλλά και μέσω των υπόλοιπων συμβάσεων αερίων αγωγού ενώ υπάρχουν υψηλά αποθέματα.


Την προηγούμενη εβδομάδα, η Gazprom ανακοίνωνε σταδιακά ότι θα διακόψει το φυσικό αέριο προς τις ευρωπαϊκές χώρες. Όπως έκανε γνωστό, η διαχειρίστρια εταιρεία του γαλλικού δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου GRTgaz ανακοίνωσε ότι δεν λαμβάνει ρωσικό αέριο μέσω αγωγού από τις 15 Ιουνίου έπειτα «από τη διακοπή της φυσικής ροής μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας».

Ο ρωσικός κολοσσός ενέργειας Gazprom έχει μειώσει σημαντικά τις τελευταίες ημέρες τις παραδόσεις του σε ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως προς τη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1, κάτι που ενδέχεται να προκάλεσε τη διακοπή ανεφοδιασμού της Γαλλίας.

Πηγή: reader