Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018 15:30

Α. Φλαμπουράρης: Εχουμε δεσμεύσεις από το παρελθόν που συνεχίζονται και στο μέλλον

Γράφτηκε από την
Α. Φλαμπουράρης: Εχουμε δεσμεύσεις από το παρελθόν που συνεχίζονται και στο μέλλον

Στις 20 Αυγούστου βγαίνουμε από τα μνημόνια, ωστόσο «έχουμε δεσμεύσεις που έρχονται από το παρελθόν και συνεχίζονται και στο μέλλον, τις οποίες θα πρέπει να υλοποιήσουμε.

Έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης που υπάρχει, αλλά μέσω αναδιανομών των πλεονασμάτων οι άνθρωποι και οι γενιές που επλήγησαν περισσότερο από τα μνημόνια θα βρεθούν σε σαφώς καλύτερη θέση. Την καλύτερη δε διανομή των πλεονασμάτων, θα τη διαπραγματευτούμε κυρίως με τους εαυτούς μας και στη συνέχεια με το ευρωπαϊκό σύστημα». 

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Αναφερόμενος στην ασκούμενη εξωτερική πολιτική επεσήμανε πως αυτή ασκείται πάντα από τον πρωθυπουργό σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Κοτζιά, ενώ ειδικότερα για τη συμφωνία των Πρεσπών επισήμανε ότι αυτή θα περάσει από την Ελληνική Βουλή με περισσότερες από 151 ψήφους, ακόμη και χωρίς τη συνδρομή των ΑΝΕΛ, αφού ούτως ή άλλως «υπάρχουν κι άλλες πολιτικές δυνάμεις που έχουν δηλώσει πως θα την υπερψηφίσουν».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER