Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 08:40

Κ. Χατζηδάκης: Η ΝΔ υπόσχεται λίγα και μπορεί να τα εφαρμόσει όλα

Κ. Χατζηδάκης: Η ΝΔ υπόσχεται λίγα και μπορεί να τα εφαρμόσει όλα

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ μαζί με την εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως η κ. Αχτσιόγλου «προσπάθησε πάλι να διαστρεβλώσει τις θέσεις μας για το ασφαλιστικό. Η αλήθεια είναι ότι εμείς προτείνουμε το σύστημα της Ιταλίας, Σουηδίας, Γερμανίας και Ολλανδίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να διαιωνιστεί το σημερινό σύστημα με αδικίες και περικοπή συντάξεων».

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι σας καταψήφισαν. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι σας καταψήφισαν. Καλό είναι να δείτε επιτέλους το μήνυμα των ευρωεκλογών» κάλεσε την κ. Αχτσιόγλου ο κ. Χατζηδάκης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιβαρύνει την χώρα με βαριές δημοσιονομικές δεσμεύσεις έως το 2060 και έχει «κόψει» τις επενδύσεις, άρα δεν έχει δικαίωμα να «κουνά το δάχτυλο».

Προσέθεσε πως η ΝΔ υπόσχεται λίγα και μπορεί να τα εφαρμόσει όλα, και συνεπώς αφού αποδείξει στους εταίρους ότι είναι κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση θα διεκδικήσει χαλάρωση στόχων, διότι δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να είναι σε «λουρί». Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως η πρόταση της ΝΔ προβλέπει τρεις πυλώνες: Εθνική σύνταξη για όλους, επαγγελματικά Ταμεία και ιδιωτικό τομέα.

Η κ.Αχτσιόγλου σχολίασε πως το μοντέλο των τριών πυλώνων υφίσταται από το 2002, όμως ο κ. Χατζηδάκης αντέτεινε πως η ΝΔ θέλει να δώσει δικαίωμα επιλογής στους νεαρούς εργαζόμενος στον πυλώνα των επαγγελματικών Ταμείων, ώστε να μπορούν να συγκροτήσουν έναν «κουμπαρά» σε βάθος χρόνου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ