Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 14:00

Έ. Αχτσιόγλου: Χειρουργικά χτυπήματα στους εργαζόμενους και επιβάρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών από τη ΝΔ

Γράφτηκε από την
Έ. Αχτσιόγλου: Χειρουργικά χτυπήματα στους εργαζόμενους και επιβάρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών από τη ΝΔ

Για "χειρουργικά χτυπήματα" στον κόσμο της εργασίας και επιβάρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών, κατηγόρησε την κυβέρνηση η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, μίλησε για "πολύ μεγάλη υποβάθμιση" του Σ.ΕΠ.Ε., για "συντριπτικό χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που σημαίνει μειώσεις μισθών για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους". Μίλησε, επίσης, για μείωση των προστίμων για τις αδήλωτες υπερωρίες σε τέτοιο βαθμό "ώστε πια να συμφέρει κάποιον εργοδότη να μην δηλώνει τις υπερωρίες και να περιμένει αν τον πιάσει κάποιος έλεγχος να δώσει 1.000 ευρώ και να ξεπεράσει το πρόβλημα".

Για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είπε ότι "επιβαρύνει με αύξηση 20% τις εισφορές για το 90% των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων", κάτι που "συνιστά επιβάρυνση όχι μόνο των χαμηλών εισοδημάτων αλλά και της λεγόμενης μεσαίας τάξης". Πρόσθεσε ότι δημιουργείται ένα άδικο σύστημα διότι π.χ "ένας δικηγόρος στην Ηγουμενίτσα, που μπορεί να έχει δύο υποθέσεις τον μήνα, θα πληρώνει τα ίδια με έναν μεγαλοδικηγόρο στο Κολωνάκι". "Το 90% θα επιβαρυνθεί σοβαρά και ταυτόχρονα θα ευνοηθούν τα πολύ υψηλά εισοδήματα", συμπλήρωσε.

Χαρακτήρισε, δε, "προκλητικότατη" τη "ρύθμιση που αφορά τους μετακλητούς συνταξιούχους και είδε το φως της δημοσιότητας", καλώντας τον υπουργό Εργασίας "να το μαζέψει".

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


NEWSLETTER