Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 13:00

Τσίπρας: Η κυβέρνηση διακατέχεται από το σύνδρομο του παντογνώστη

Γράφτηκε από την
Τσίπρας: Η κυβέρνηση διακατέχεται από το σύνδρομο του παντογνώστη

Μια σειρά κρίσιμων ερωτημάτων στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στο ξεκίνημα της πρωτολογίας του στη βουλή. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του και να «μην διακατέχεται από το σύνδρομο του φωτεινού παντογνώστη».

Αναλυτικότερα μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε τα εξής:

«Θα προσπαθήσω, να μην επιτρέψω στη σημερινή μου τοποθέτηση τον δικαιολογημένο θυμό που νιώθω ως πολίτες να επηρεάσει τους τόνους της κριτικής μου. Καταθέτω αντί για χαρακτηρισμούς σε λογικά ερωτήματα. Δεν θα είχαν σωθεί ανθρώπινες ζωές εάν εγκαίρως είχαν ληφθεί αποφασιστικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Αν είχαν ληφθεί στοιχειώδη μέτρα στα ΜΜΜ, για τους εργασιακούς χώρους, για τις ευάλωτες ομάδες. Η κυβέρνηση διακατέχεται από το σύνδρομο του παντογνώστη. Δεν θα είχε αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά αν εγκαίρως γίνονταν δωρεάν τεστ, αν είχαν ληφθεί μέτρα για τις μετακινήσεις, για τον τουρισμό;

Όλα αυτά τα αν που βασανίζουν σήμερα κάθε πολίτη, η κυβέρνηση και εσείς κε Μητσοτάκη τα ξεπερνάτε χωρίς να τα απαντάτε. Με έλλειψη συναίσθησης των ευθυνών, των λαθών, της ανάγκης για κοινωνική αλληλεγγύη. Έχω καταθέσει μία πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση για τα θέματα αυτά, ελπίζω να εισακουστεί το αίτημά μου.

Μέσα στους 2 μήνες σκληρού έχουμε καταγράψει σημαντικές απώλειες. 4500 οικογένειες θρηνούν τους ανθρώπους τους. Και τι κάνει η υπεύθυνη κυβέρνηση; Αντί να κάνει το παν για να θωρακίσει το εθνικό σύστημα υγείας, αναλώνεται σε μακάβριες στατιστικές.

Οι νεκροί δεν είναι στατιστική, είναι άνθρωποι. Και δεν πρόκειται να απαλειφθεί ο πόνος τους αν τους λέτε ότι πετύχατε στατιστικά. Και πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν να είναι μαζί μας. Μας μιλάτε διαρκώς για 1250 κλίνες ΜΕΘ και όχι για αυτούς που θα τις στελεχώσουν. Δεν εννοείτε να καταλάβετε τις ευθύνες. Το χειρότερο που μπορεί να πάθει ένας πρωθυπουργός είναι να ζει σε μία γυάλα κλεισμένος από την πραγματικότητα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER