Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 15:53

Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Τα σενάρια που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα περί υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, επιβεβαίωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στην εκπομπή ΕΠΤΑ.

Ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, προχώρησε στην ανακοίνωση της απόφασής του, λέγοντας: «Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ., γιατί μπορώ να εγγυηθώ το μέλλον της παράταξης», ενώ απάντησε και στην κριτική που του έχει ασκηθεί σχετικά με την «δεξιά πτέρυγα του ΚΙΝΑΛ» λέγοντας «κανένας δεν με έχει κοιτάξει στα μάτια να μου το πει αυτό».

Στόχος του όπως είπε είναι ο υπερδιπλασιασμός δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής γιατί το δικαιούται (το κόμμα) λόγω και της ιστορίας του και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί ένα κόμμα με 6% να συνεργαστεί με άλλο κόμμα γιατί θα το καταπιεί. «Το κόμμα μου το δικαιούται από την ιστορία του και από αυτά που μπορεί να δώσει, να υπερδιπλασιάσει τα ποσοστά του. 8% στις εκλογές του 2019, αγκιστρωμένοι στο 6-7% στις δημοσκοπήσεις. Όταν είσαι στο 6% ο άλλος θέλει να σε καταπιεί .Θέλει να τον βοηθήσεις να σε καταπιεί».

Μάλιστα, χαρακτήρισε ως ιδεολογικό του αντίπαλο τη ΝΔ, λέγοντας: «Για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. η Ν.Δ. είναι ιδεολογικός αντίπαλος, ο ΣΥΡΙΖΑ που τραυμάτισε και διέσυρε την έννοια του προοδευτισμού, είναι υπαρξιακός αντίπαλος».

Πηγή: gazzetta.gr