Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 14:15

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την νησιωτική θαλάσσια πολιτική - Τι αλλάζει με τα πρόστιμα

Γράφτηκε από την
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την νησιωτική θαλάσσια πολιτική - Τι αλλάζει με τα πρόστιμα

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισήχθη για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικές ρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση και εν γένει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας στη μετά-COVID εποχή».

Στο σχέδιο νόμου, ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης, έχει καταθέσει δύο τροπολογίες για συζήτηση και ψήφιση. Η μια αφορά την αύξηση του ανώτατου ορίου προστίμων από 500 ευρώ σε 1.000 ευρώ ανά ημέρα για παραβίαση των ορίων εργασίας και ανάπαυσης ναυτικών. Η δεύτερη τροποποιεί συγκεκριμένες διατάξεις του ν. 4389/2016 και επανακαθορίζονται αρμοδιότητες της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων.

Μεταξύ αυτών των διατάξεων επανακαθορίζεται το ανώτατο όριο του προστίμου σε έως και 15.000 ευρώ, αντί για το 1% του κύκλου εργασιών που ισχύει, που θα μπορεί να επιβάλει η Αρχή για κάθε παράβαση σε περιπτώσεις άρνησης, ή δυστροπίας ή καθυστέρησης παροχής πληροφοριών ή την παροχή ανακριβών ή ελλιπών πληροφοριών σχετικά με καταγγελίες που διερευνά η Ρ.Α.Λ.

Παράλληλα, σε επίπεδο βουλευτικών τροπολογιών -μέχρι τώρα- έχουν κατατεθεί δύο τροπολογίες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η μια, αφορά αύξηση οργανικών θέσεων πολιτικών υπαλλήλων στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η δεύτερη, αφορά την προσθήκη των μονίμων κατοίκων του δήμου Μεγαλόπολης στις περιπτώσεις της επιπλέον μοριοδότησης ( λόγω εντοπιότητας) κατά τη βαθμολόγηση του γραπτού διαγωνισμού που θα πραγματοποιεί το ΑΣΕΠ κατά την ανάλογη πρόβλεψη που υπάρχει για την περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.
Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλή «υπέρ» του νομοσχεδίου τάχθηκε επί της Αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του, η Νέα Δημοκρατία. Επιφύλαξη για τη συζήτηση στην Ολομέλεια διατήρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25, ενώ το καταψήφισε το ΚΚΕ.

Ο κ. Πλακιωτάκης, κατά την ολοκλήρωση της δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή, έχει καλέσει όλα τα κόμματα να το υπερψηφίσουν υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά επί συστάσεως του Ελληνικού Κράτους έρχεται για ψήφιση στη Βουλή ένα νομοθετικό κείμενο, συνεκτικό, οργανωμένο, συγκεκριμένο για να υπάρξει ένα στρατηγικό σχέδιο που αφορά τη νησιωτικότητα. Με πόρους και συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, που είναι συμβατό και με τις ευρωπαϊκές πρακτικές.

Ο κ. Πλακιωτάκης, επίσης, έχει προαναγγείλει πως σήμερα στην Ολομέλεια θα καταθέσει νομοθετικές βελτιώσεις ικανοποιώντας πολλές από τις προτάσεις που έκαναν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και φορείς, κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Ονομαστική ψηφοφορία σε τρία άρθρα και δύο υπουργικές τροπολογίες κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορία σε τρία άρθρα του νομοσχεδίου και για τις δύο υπουργικές τροπολογίες ζήτησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικές ρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση και εν γένει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας στη μετά-COVID εποχή».

Τα άρθρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει σε ονομαστικής ψηφοφορία είναι:

  • Το άρθρο 22 που αφορά τη διαδικασία εξαίρεσης πλοίων από την πλοήγηση σε λιμένες και χορήγησης πιστοποιητικού εξαίρεσης.
  • Το άρθρο 25 για την ανανέωση συμβάσεων λιμενικών υπηρεσιών παραλαβής και διαχείρισης απόβλητων πλοίων και καταλοίπων φορτίου – Τροποποίηση του άρθρου 60 ν.4676/2000.
  • Το άρθρο 30 που αποτελεί το «ΣΤ Κεφάλαιο» του νομοσχεδίου και αφορά την Εξαίρεση συγκεκριμένων έργων ναυσιπλοΐας και θαλάσσιας επιτήρησης από τις διαδικασίες περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, δεσμεύσεων και μελετών επιπτώσεων.

Επίσης, θέτει σε ονομαστική ψηφοφορία τις δύο υπουργικές τροπολογίες. Η μια αφορά την αύξηση του ανώτατου ορίου προστίμων για παραβίαση των ορίων εργασίας και ανάπαυσης ναυτικών και η δεύτερη, τροποποιεί συγκεκριμένες διατάξεις του ν. 4389/2016 και επανακαθορίζονται αρμοδιότητες της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER