Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 16:10

Τσίπρας για Λιγνάδη: Αν ο Μητσοτάκης δεν είχε δώσει εντολή κάλυψης, οφείλει να ζητήσει παραίτηση Μενδώνη

Γράφτηκε από την

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Κ. Μητσοτάκη να πάρει ξεκάθαρα θέση και να πει δώσει εξηγήσεις για το αν καλύπτει την κα. Μενδώνη.

Θέση για το θέμα της χιονοστιβάδας αποκαλύψεων για βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο χώρο του θεάτρου κι όχι μόνο, πήρε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα Λιγνάδη, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει, και ζήτησε από τον πρωθυπουργό ξεκάθαρες απαντήσεις, ζητώντας παράλληλα την παραίτηση Μενδώνη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook: «Δεν θα κατηγορήσω ποτέ κανέναν για τη φιλία ή τη στενή συναναστροφή με ανθρώπους, που σήμερα αποκαλύπτεται ότι δεν ήταν ακριβώς αυτοί που η εικόνα τους έδειχνε. Θεωρώ όμως ανήθικο, όταν πια ξέρουμε, να μην παίρνουμε θέση. Να μην στηρίζουμε τους ανθρώπους που βρίσκουν τη δύναμη να μας πουν την αλήθεια τους. Να μην απομακρύνουμε, αν περνάει από το χέρι μας, από θέσεις ευθύνης αυτούς που σήμερα καταγγέλλονται.

Και ακόμη χειρότερα, θεωρώ εγκληματικό, στο όνομα της όποιας φιλίας, να επιχειρούμε να τους καλύψουμε. Ο κος Μητσοτάκης δεν οφείλει απλά να πάρει θέση, όπως του ζητούν επισήμως πολλοί από τους καταγγέλλοντες. Ο κος Μητσοτάκης οφείλει και να πάρει θέση αλλά και να δώσει εξηγήσεις. Για ποιο λόγο η κα Μενδώνη, ενώ γνώριζε, επί δυο εβδομάδες παρείχε πλήρη κάλυψη στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού; Αν ο λόγος δεν είναι οι εντολές του, τότε οφείλει να ζητήσει αμέσως την παραίτηση της Υπουργού του».

Πηγή: ethnos.gr