Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 16:15

Μενδώνη: Δική μου επιλογή ήταν ο διορισμός του Λιγνάδη ως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μενδώνη: Δική μου επιλογή ήταν ο διορισμός του Λιγνάδη ως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου (Βίντεο)

«Η διαδικασία διορισμού του Δημήτρη Λιγνάδη ως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ήταν ίδια με αυτή που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον προκάτοχό του, Στάθη Λιβαθινό» δήλωσε μιλώντας πριν από λίγη ώρα στη Βουλή η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναλαμβάνοντας παράλληλα εξ ολοκλήρου η ίδια την ευθύνη, για την τοποθέτηση του προφυλακισθέντες, στη συγκεκριμένη θέση του δημόσιου φορέα.

Όπως τόνισε η κ. Μενδώνη, «ήταν δική μου επιλογή ο συγκεκριμένος διορισμός και μάλιστα έγινε με αμιγώς καλλιτεχνικά κριτήρια».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου, αναρωτήθηκε επίσης: «Το 2016, επί της προηγούμενης κυβέρνησης δηλαδή, αλλάζει ο νόμος για τις εν λόγω τοποθετήσεις. Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; Τον εφάρμοσε; Όχι. Ανανέωσε την θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή. Μετά από 3 χρόνια η κ. Μυρσίνη Ζορμπά προκήρυξε τελικά τον διαγωνισμό, εν μέσω όμως προεκλογικής περιόδου», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η διάταξη αυτή δεν ήταν εκείνη την στιγμή έγκυρη.

Η υπουργός αναφερόμενη στις καταγγελίες εναντίον του κ. Λιγνάδη, επεσήμανε ότι στις 6 Φεβρουαρίου έγινε γνωστή η καταγγελία του Νίκου Σ., και μετά από πέντε ώρες ο καλλιτεχνικός διευθυντής αποτελούσε παρελθόν.
«Φεν υπήρχε καμία συγκάλυψη ούτε από πλευράς μου, ούτε φυσικά από την κυβέρνηση. Για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς έχω αναλάβει τις ευθύνες μου. Αυτό λέγεται συγκάλυψη; Η κυβέρνηση αυτή δεν συγκαλύπτει. Το έδειξαν οι χειρισμοί με την κα Μπεκατώρου και άλλες. Το δείχνουν οι θεσμικές πρωτοβουλίες πρωθυπουργού για το θέμα» είπε, αναφερόμενη μάλιστα και σε όσα ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ο πρωθυπουργός από το Κοινοβούλιο.

Κλείνοντας μάλιστα επιτέθηκε σύμφωνα με το ΑΠΕ με οξύτητα στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η λέξη συγκάλυψη είναι αφενός «βαριά», αφετέρου δεν προάγει το δημόσιο βίο και δίνει ώθηση σε βιαιότητες, όπως αυτές που είδαμε.

«Στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Η χυδαιότητα οι θεωρίες συνωμοσίας δεν οδηγούν πουθενά», ήταν τα λόγια της, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Λιγνάδης έχει βρεθεί σε εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και έπαιζε επίσης και σε παράσταση με την πρώην υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

«Αν σας ρωτούσαμε αν γνωρίζατε την δράση του κ. Λιγνάδη όταν τον καλούσατε σε αυτές τις εκδηλώσεις τι θα μας λέγατε; Ότι δεν γνωρίζατε και θα έχετε δίκιο. Όπως δεν γνωρίζαμε και εμείς» κατέληξε.


NEWSLETTER