Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 18:59

Self test: Υποχρεωτική η χρήση για μαθητές και καθηγητές

Γράφτηκε από την
Self test: Υποχρεωτική η χρήση για μαθητές και καθηγητές

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ανέλυσε το πώς θα γίνουν τα self test. Προτεραιότητα στα self test θα έχουν άτομα μέχρι 67 ετών.

Την υποχρεωτικότητα διενέργειας αυτοδιαγνωστικού ελέγχου κορονοϊού (self test) ως βασική παράμετρο για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων, ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνη κατά την ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας. Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε ο διαγωνισμός που διενεργείται είναι διαφανής και διέψευσε σενάρια περί φωτογραφικών διατάξεων. Τα θετικά τεστ θα πρέπει να επιβεβαιώνονται από rapid test το οποίο θα γίνεται δωρεάν.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, η Κυβέρνηση υλοποιεί αυτή τη νέα δράση που θα επιτρέψει την επανεκκίνηση δραστηριοτήτων παράλληλα με τους εμβολιασμού. Στόχο είναι η ανεύρεση ασυμπτωματικών ασθενών με covidi, καθώς σύμφωνα με μελέτες 1 στους 3 που έχουν είναι νοσήσει από κορονοϊό είναι ασυμπτωματικό.

Οι έλεγχοι θα συνδράμουν στον περιορισμό της διασποράς και η εκστρατεία θα λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με τους άλλου ελέγχους.
Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ κυκλοφορούν ήδη στην Ευρώπη και δε διαφέρουν στις προδιαγραφές από αυτές των rapid. Είναι ρινικά ή σιέλου και η διαδικασία είναι ιδιαίτερα εύκολη.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι για να αποφευχθεί συνωστισμός στα φαρμακεία θα δοθεί προτεραιότητα στους μέχρι 67 ετών, ο οποίοι και έχουν σχέση με την κινητικότητα του πληθυσμού λόγω διαστηριοτήτων.

Τις επόμενες ημέρες θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας selftest.gov.gr. Εκεί θα υπάρχουν και οδηγίες μέσω ενός μικρού βίντεο για την χρήση του τεστ.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER