Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 12:25

Πελώνη: Έχουμε επάρκεια σε self tests - Νωρίς να συζητάμε για το Πάσχα (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Πελώνη: Έχουμε επάρκεια σε self tests - Νωρίς να συζητάμε για το Πάσχα (Βίντεο)

Για τον κορονοϊό και την πορεία του, τα self tests, τους εμβολιασμούς αλλά και τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο Mega την Τρίτη (13/4) η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Εστιάζοντας στην εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ μέρα μεσημέρι στον Άλιμο η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε πως η κυβέρνηση κινείται προς την εξιχνίαση της σοκαριστικής υπόθεσης. «To περιστατικό αυτό δεν πρέπει να είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης» είπε και δήλωσε «δεν είναι η Ελλάδα μια χώρα με ποσοστά ανθρωποκτονιών Κολομβίας, αντίθετα είναι από τις χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά».

«Ας αφήσουμε τις Αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να οδηγήσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη» δήλωσε στο Mega και αναφέρθηκε στην κόντρα που ξέσπασε με αφορμή το σκίτσο που δημοσιεύτηκε στην ΕΦΣΥΝ υπογραμμίζοντας «ρίχνει νερό στον μύλο του αφηγήματος ότι η Ελλάδα γίνεται Κολομβία».

Τι είπε για τα self tests

Μιλώντας για τα self tests που ξεκίνησε η διάθεσή τους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, η Αριστοτελία Πελώνη έκανε λόγο για πολύ θετική ανταπόκριση από τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, σημειώνοντας ότι τα επιβεβαιωτικά rapid test δείχνουν ότι 9 στα 10 αποτελέσματα είναι σωστά. «Αποδεικνύεται ότι είναι ένα μέτρο που βοηθά στον καλύτερο εντοπισμό των ασυμπτωματικών φορέων και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας» πρόσθεσε.

«Εντός της εβδομάδας αναμένεται να γίνει η διάθεση των self tests στους εργαζομένους και άλλων κατηγοριών όπως λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και δικαιοσύνη που έχουν επαφή με πολίτες» ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα σημαντικό συμπληρωματικό εργαλείο για τη μείωση της διασποράς, αλλά και για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι υπάρχει επάρκεια self test και σημείωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο εντοπισμός των ΑΜΚΑ των δικαιούχων αυτών των ομάδων, για να ξεκινήσει η διάθεσή τους τις επόμενες ημέρες. «Έχουμε πει ότι θα πάρουν όλοι οι πολίτες, όλων των ηλικιών, όμως προτεραιότητα έχουν οι παραγωγικές ηλικίες» συμπλήρωσε.

Τι θα συμβεί με τους περιορισμούς το Πάσχα

Για το Πάσχα και τους περιορισμούς που θα ισχύουν, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι είναι αρκετά νωρίς για τη λήψη των όποιων αποφάσεων και πως η κυβέρνηση θα λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις κρίνοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα ισχύουν εκείνο το διάστημα.

Αναφέρθηκε και στην επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού λέγοντας πως συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. «Διευρύνονται οι κατηγορίες που εντάσσονται στο σχέδιο εμβολιασμού» τόνισε.

«Όσο περισσότερα εμβόλια έρχονται, τόσο περισσότερο θα επιταχύνονται οι εμβολιασμοί. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα αριθμό περίπου 55.000 εμβολιασμών καθημερινά» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι στις αρχές του καλοκαιριού θα έχει ανοίξει η διαδικασία για τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 40 ετών.


NEWSLETTER