Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 11:28

Γρηγοράκος: "Έμεινα διασωληνωμένος δύο μήνες - Ήμουν ένα σακί" (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Γρηγοράκος: "Έμεινα διασωληνωμένος δύο μήνες - Ήμουν ένα σακί" (βίντεο)

Για την εξαντλητική μάχη του με τον κορονοϊό, που τον οδήγησε στη δίμηνη παραμονή του στο νοσοκομείο, για τη μοναξιά που επικρατεί στις ΜΕΘ και για τα κιλά που έχασε αυτή τη δύσκολη περίοδο, μίλησε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Για τον εφιάλτη που βίωσε δίνοντας μάχη με τον κορονοϊό μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο πρώην βουλευτής και εντατικολόγος, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος χρειάστηκε να διασωληνωθεί για δύο μήνες.

Ο κ.Γρηγοράκος, ο οποίος κόλλησε τον ιό από κάποιον ασθενή του, ανέφερε ότι στη αρχή είχε πολύ αδρά συμπτώματα. "Ανησύχησα λόγω ηλικίας. Για λίγο έχασα το εμβόλιο. Διασωληνώθηκα την ίδια μέρα που μπήκα στο νοσοκομείο. Έμεινα έτσι δύο μήνες. Είχα κάνει και τραχειοτομία", είπε.

Ο κ. Γρηγοράκος έκανε ειδική αναφορά στη μοναξιά που επικρατεί στις ΜΕΘ. "Οι άνθρωποι στις εντατικές είναι μόνοι τους. Κανείς δεν μπορεί να τους πλησιάσει. Και όταν έφευγαν, έφευγαν σα νούμερα. Είναι δυνατόν να μη φοβηθεί κανείς για τη ζωή του όταν εξαρτάται από ένα μηχάνημα;", είπε.

Έχουν περάσει πέντε μήνες και ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως κινητικά. Όπως είπε ο ίδιος, έχασε 42 κιλά. Όταν πήγε στο κέντρο αποκατάστασης έκανε εντατικές ασκήσεις για να επανέλθει. "Ήμουν ένα σακί", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

"Ό,τι έζησα να μην το περάσει ούτε ο χειρότερος εχθρός μου. Δεν αξίζει τον κόπο ούτε να σκέφτεστε τι θα περάσετε εάν κολλήσετε αυτό τον φοβερό ιό. Είναι κάτι τρομαχτικό που κανείς δε μπορεί να περιγράψει", κατέληξε ο πρώην βουλευτής.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER