Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 09:20

Στο Blue Star Delos ο Γιάννης Πλακιωτάκης: Κάλεσε πλήρωμα και ταξιδιώτες να εμβολιαστούν

Γράφτηκε από την

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι το πρώτο μετά την άρση του lockdown και έτσι σήμερα η κίνηση είναι αυξημένη στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης βρέθηκε σήμερα στο Blue Star Delos, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδο και την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας, στο πλαίσιο του εμβολιαστικού προγράμματος, διευκολύνει την επιστροφή στην κανονικότητα, με ανανεωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, επιχειρησιακά σχέδια σε κάθε λιμάνι της χώρας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και συνεχή παρουσία των στελεχών του Λιμενικού Σώματος στα λιμάνια και στα πλοία.

Γιάννης Πλακιωτάκης: Κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί

Ο υπουργός κάλεσε πληρώματα και ταξιδιώτες, αν δεν το έχουν πράξει ήδη, να εμβολιαστούν. «Θα συμβάλουν με αυτό τον τρόπο στη θωράκιση της υγείας τους, της υγείας των νησιωτών και στην προστασία συνολικά της κοινωνίας μας. Τους ζητώ να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας για να έχουμε ένα ασφαλές και καλό καλοκαίρι, για να κερδίσουμε πίσω πάλι τη ζωή μας» υπογράμμισε ο κ.Πλακιωτάκης σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει αύξηση στην πληρότητα των πλοίων ( παραμένει στο 85% για αυτά που διαθέτουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες) είπε ότι κάτι τέτοιο θα εξεταστεί στη βάση τήρησης των υγεινομικών πρωτοκόλλων, των επιδημιολογικών δεδομένων και βεβαίως σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων.

Σημειώνεται ότι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη δήλωση Υγείας που είναι απαραίτητη για την επιβίβαση τους ανεξάρτητα αν κάποιος διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid η μοριακό test.

Το Blue Star Delos αναχώρησε στις 07:25 με 1900 επιβάτες για Πάρο, Νάξο, Θήρα.