Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 12:13

Τα ξίφη στους νέους και τις νέες ανθυπολοχαγούς της Σχολής Ευελπίδων έδωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Γράφτηκε από την
Τα ξίφη στους νέους και τις νέες ανθυπολοχαγούς της Σχολής Ευελπίδων έδωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επέδωσε τα ξίφη στους νέους και τις νέες ανθυπολοχαγούς, κατά τη διάρκεια τελετής, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής. Συνολικά, 230 νέοι και νέες ανθυπολοχαγοί έδωσαν τον όρκο. Εξ αυτών, 189 από την Ελλάδα, 35 από την Κύπρο, 2 από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 2 από τη Μολδαβία, 1 από το Μαυροβούνιο και 1 από την Αρμενία.

Η κ. Σακελλαροπούλου ευχήθηκε στους νέους και τις νέες ανθυπολοχαγούς καλή σταδιοδρομία και καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντά τους. Ο διοικητής της Σχολής Ευελπίδων, υποστράτηγος Γιώργος Κωστίδης, υποδέχθηκε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ προχώρησε σε ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής προς τους νέους και τις νέες που έδωσαν τον όρκο της Σχολής.

Κατά την τελετή, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός, Αλκιβιάδης Στεφανής. Στην τελετή, μεταξύ άλλων, παρέστησαν βουλευτές όλων των κομμάτων, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, αλλά και συγγενείς και φίλοι όσων ορκίστηκαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER