Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 19:04

Στη Βουλή το Ασφαλιστικό

Γράφτηκε από την

Το ασφαλιστικό αναμένεται να ψηφιστεί στην ολομέλεια της Βουλής τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτέμβρη.

Στην Βουλή κατατίθεται σήμερα 23/07 το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που περιέχει αλλαγές για το σύστημα της επικουρικής ασφάλισης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας «κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημόσιας διαβούλευσης. Την επόμενη εβδομάδα θα εισαχθεί προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής και θα τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής μετά τις θερινές διακοπές».

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που περιγράφει το υπουργείο η έγκριση του νομοθετήματος από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο. Παρόλα αυτά αναμένεται να έρθει για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, είτε την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, είτε την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.
Θυμίζουμε ότι βασική πρόβλεψη του νομοθετήματος είναι η αλλαγή του συστήματος της επικουρικής ασφάλισης από αναδιανεμητικό που είναι σήμερα σε κεφαλαιοποιητικό. Οι αλλαγές αφορούν όσους θα ασφαλιστούν από την 1 Ιανουαρίου του 2022 ενώ προαιρετικά όσους είναι σήμερα έως και 35 ετών. Στο επίπεδο των πολιτικών συσχετισμών κατά το νομοθετήματος έχει ταχθεί το σύνολο της αντιπολίτευσης. Ως εκ τούτου η ψήφισή του αναμένεται να αποτελέσει μία ακόμη σημαντική πολιτική σύγκρουση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Πηγή: news247.gr