Κυριακή, 05 Σεπτεμβρίου 2021 16:56

Θεοδωρικάκος: "Η ανθρώπινη ζωή και η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να ενώνει όλους τους Έλληνες" (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Θεοδωρικάκος: "Η ανθρώπινη ζωή και η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να ενώνει όλους τους Έλληνες" (βίντεο)

Τις προτεραιότητες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσον αφορά την ασφάλεια, αλλά και τις προσωπικές του επιδιώξεις για την υλοποίηση του στόχου, σε σχέση με τον προκάτοχο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, συνόψισε για μια ακόμα φορά, ο νέος Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όπου μίλησε για όλα τα θέματα.

Μεταξύ αυτών ήταν η υπόθεση Ευάγγελου Αποστολάκη και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, το σχέδιο για την τήρηση της τάξης στην ΔΕΘ, που αρχίζει το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη, αλλά και την πολιτική επιλογή του από την αρχή να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κυρίως όμως επανέλαβε το δόγμα «ασφάλεια για όλους, χωρίς διακρίσεις και παντού», αλλά «με απόλυτη τήρηση της δημοκρατικής νομιμότητας», καθώς και την έκκληση προς όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις για συνεργασία απέναντι στο έγκλημα.

«Προσωπικά ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα κάνω τα πάντα η εφαρμογή του νόμου που είναι αυτονόητη υποχρέωση, όχι μόνο του υπουργού του συνόλου των πολιτών να τύχει της συναίνεση και της συνεργασίας με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης… Ζητώ διαρκώς τη στήριξη του συνόλου και των κοινωνικών δυνάμεων και των πολιτικών δυνάμεων, γιατί η ανθρώπινη ζωή και η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να ενώνει όλους τους Έλληνες… Θέλουμε να ισχυροποιήσουμε το αίσθημα ασφαλείας, το οποίο το προηγούμενο διάστημα μπορεί ύστερα από ορισμένα συγκεκριμένα γεγονότα από εγκλήματα και άλλα να είχε σε ένα βαθμό καμφθεί».

Ειδικότερα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε:

Για την σχέση του με τον Πρωθυπουργό: «Στήριξα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ν.Δ από την εποχή που δεν ήταν πρόεδρος της παράταξης, στην πρότασή του για συμφωνία αλήθειας με τους Έλληνες πολίτες για αυτονόητες μεταρρυθμίσεις. Και η υποστήριξη αυτής της πολιτικής υπέρβασης των παραδοσιακών διαχωριστικών γραμμών, η προώθηση των μεταρρυθμίσεων είναι σταθερή επιλογή μου και πεποίθηση ανεξάρτητα από τα αξιώματα».

Για το θέμα που προέκυψε με τον Ευάγγελο Αποστολάκη και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας: «Η συναινετική επιλογή του Πρωθυπουργού πολύ κακώς τορπιλίστηκε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πιστεύω ότι ο Ελληνικός λαός μας θέλει ενωμένους σ’ αυτά τα θέματα. Λάθος έκανε και ο συγκεκριμένος ναύαρχος, ο οποίος απεδέχθη την πρόταση και συνέχεια υπαναχώρησε». Και ο υπουργός συμπλήρωσε : « Η ελληνική κοινωνία ζητά από το σύνολο του πολιτικού συστήματος ενότητα συνεργασία συναινέσεις όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν τη προστασία της ανθρώπινης ζωής. Όταν είναι θέματα στα οποία έχουμε ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές εκεί θα υπάρχει αντιπαράθεση. Για παράδειγμα στην Οικονομία. Όπως γνωρίζετε ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση και η Ν.Δ είναι υπέρ της διαρκούς μείωσης των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών γιατί θέλουμε να απελευθερώσουμε την οικονομία και την κοινωνία από το βάρος των προηγούμενων 4 χρόνων με την αύξηση των φόρων στη μεσαία τάξη που είχε επιβάλει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Για τη γραμμή που θα ακολουθήσει στο υπουργείο, σε σχέση με όσα είχαν γίνει από πλευράς Μ. Χρυσοχοΐδη:  «Η πολιτική της Κυβέρνησης είναι ενιαία. Δεν είναι διαφορετική. Ασφαλώς κάθε υπουργός βάζει τον δικό του τόνο, αλλά οι βασικές κατευθύνσεις και το βασικό περιεχόμενο είναι σταθερό. Η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας είναι να αναδείξουμε την ασφάλεια ως πρώτιστο αγαθό και να κάνουμε τα πάντα για να το προσφέρουμε στην ελληνική κοινωνία παντού και σ’ ολόκληρη τη χώρα και όλους τους πολίτες με απόλυτη τήρηση της δημοκρατικής νομιμότητας».

Για τις προτεραιότητες του υπουργείου του ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε:

- Αστυνομία φιλική προς τον πολίτη και τους νέους ανθρώπους και σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα. Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε ο πολίτης εκεί που μένει και εργάζεται να βλέπει πιο συχνά την Αστυνομία, τον αστυνομικό είτε στις πεζές περιπολίες είτε στα περιπολικά.

- Ηθική, ψυχική και οργανωτική στήριξη των αστυνομικών: «Είμαι εδώ, όχι για να τους υποκαταστήσω. Η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της και θα την κάνει ακόμη καλύτερα στο επόμενο διάστημα» τόνισε ο Υπουργός συμπληρώνοντας ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα διατεθούν 130 νέα περιπολικά στην Άμεση Δράση της Αττικής και Θεσσαλονίκης.

- Για τη θωράκιση των συνόρων επεσήμανε: « Η Ελληνική Αστυνομία με απόφαση του Πρωθυπουργού πέρσι τον Μάρτιο έπαιξε σημαντικό ρόλο στις ασύμμετρες απειλές από παράνομες μεταναστευτικές ροές στον Έβρο. Δεν πρέπει να έχει κανείς αμφιβολία ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι σε εγρήγορση και επαγρύπνηση να επαναλάβει το έργο αυτό οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί».

- Για τη ΔΕΘ: «Ενόψει τις Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης η Ελληνική Αστυνομία έχει πάρει όλα τα μέτρα, έχουμε ήδη κάνει σύσκεψη με τον Υφυπουργό κύριο Λευτέρη Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τους αξιωματικούς που θα φέρουν εις πέρας αυτό το έργο».


NEWSLETTER