Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 12:45

Κεραμέως: Τα τμήματα θα κλείνουν μεμονωμένα - Δεν χαλαρώνει το θέμα με τις απουσίες (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Κεραμέως: Τα τμήματα θα κλείνουν μεμονωμένα - Δεν χαλαρώνει το θέμα με τις απουσίες (Βίντεο)

Τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα, αν χρειαστεί και δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σχετικά με την ανησυχία των γονέων για την αλλαγή στο πρωτόκολλο σε περίπτωση κρούσματος, η υπουργός διευκρίνισε ότι υπάρχουν δυο παράγοντες που διαφοροποιούν την φετινή χρονιά σε σχέση με την περσινή: «Το εμβόλιο αλλάζει τα δεδόμενα και είναι το πρώτο στοιχείο, ενώ το 2ο είναι το αυξημένο testing».

Τι θα γίνει σε περίπτωση που ένας μαθητής βρεθεί θετικός στον ιό; Οι συμμαθητές του στο τμήμα θα κάνουν 7 τεστ μέσα στην εβδομάδα. «Ακολουθούμε την διεθνή τάση. Τα παιδιά θα κάνουν εργαστηριακό τεστ, είναι ασφαλές. Πρέπει να είμαστε ευτυχείς που υπάρχει τόσο αυξημένος έλεγχος. Εβδομάδες συζητάγαμε για το πρωτόκολλο με τους ειδικούς.», πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για τις απουσίες παιδιών σε περίπτωση κρούσματος, επειδή οι γονείς του φοβούνται να το στείλουν για μάθημα, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι δεν προβλέπεται να χαλαρώσει το σύστημα με τις απουσίες.

Κεραμέως: Αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή θα έτρεχα να τα εμβολιάσω

Η υπουργός έκανε έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ενώ υπογράμμισε ότι αν είχε η ίδια παιδιά σε ηλικία που πήγαιναν σχολείο θα τα εμβολίαζε άμεσα. «Απευθύνομαι σε κάθε γονέα. Αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή θα έτρεχα να τα εμβολιάσω. Ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι για τα παιδιά που δεν είναι εμβολιασμένα. Πρέπει να τα προστατέψουμε», ανέφερε.

Παράλληλα επισήμανε ότι αποτελεί προτεραιότητα στον τομέα της παιδείας, η δια ζώσης λειτουργεία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων. «Στόχος μας είναι η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας αλλά και η παροχή εκπαίδευσης. Οφείλουμε σαν πολιτεία να προσφέρουμε και τα δύο» είπε.

Αναφορικά με το ζήτημα εγκατάστασης εμβολιαστικών κέντρων στα σχολεία όπως προανήγγειλε ότι θα συμβεί στα πανεπιστήμια, η υπουργός διευκρίνισε ότι το ενδεχόμενο αυτό βρίσκεται υπό συζήτηση ωστόσο είναι περίπλοκο καθώς για τον εμβολιασμό των μαθητών χρειάζεται γονική συναίνεση.

Για τον ιερέα που χθες κατά τον αγιασμό δεν ήθελε να βάλει μάσκα για να μπει στο σχολείο είπε: «Η μάσκα στις σχολικές τάξεις είναι υποχρεωτική για όλους ανεξαιρέτως. Είναι η εξαίρεση που πρέπει να απομονωθεί πλήρως και να καταδικαστεί».


NEWSLETTER