Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 09:15

ΣΥΡΙΖΑ: Αρχίζει τις επαφές ο Τσίπρας - Επικοινωνία με ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25

Γράφτηκε από την
ΣΥΡΙΖΑ: Αρχίζει τις επαφές ο Τσίπρας - Επικοινωνία με ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25

Εβδομάδα επαφών ώστε «να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας» είναι αυτή που ξεκινά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με βάση τα απολύτως ανησυχητικά δεδομένα που δημιουργεί η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επικοινωνήσει αυτές τις ημέρες όπως ήδη έχει προαναγγείλει με τις ηγεσίες των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης (ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25), με δημάρχους και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και εκπροσώπους κοινωνικών φορέων σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί μία μίνιμουμ συνεννόηση και επομένως και συντονισμός στο μείζον πρόβλημα της πανδημικής κρίσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήδη έχει προχωρήσει επανειλλημμένως σε σειρά προτάσεων πρωτίστως προς την κυβέρνηση, αλλά διαπιστώνοντας ότι το Μαξίμου «δεν θέλει να ακούσει» και κυρίως «ούτε θέλει, ούτε μπορεί» επιθυμεί να μοιραστεί την αγωνία του για την πορεία της πανδημίας και από κοινού να αναζητηθούν λύσεις. πχ πόρτα πόρτα και σπίτι το σπίτι ενημέρωση των ανεμβολίαστων άνω των 60 ετών πολιτών ή προληπτικά τεστ έξω από τους ναούς από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικοινωνεί σε καθημερινή βάση με ειδικούς και επιστήμονες που τον ενημερώνουν για την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης αλλά και για την αναγκαιότητα να ληφθούν πρόσθετα τολμηρά μέτρα ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις με «μαύρα Χριστούγεννα» και το ενδεχόμενο ενός νέου καταστροφικού lockdown για την οικονομία της χώρας.

Στην διπλή πανδημία, την υγειονομική αλλά και της ακρίβειας αναφέρεται συχνά το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και για τα δύο διαπιστώνοντας -όπως λέει- ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να τις αντιμετωπίσει και τελικώς να τις υπερβεί.
Στην ομιλία του στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε την ευκαιρία να μιλήσει εκτενώς και για την ακρίβεια αλλά και για τις επιπτώσεις της στην οικονομία. Αναφέρθηκε και στο κοινωνικό μέρισμα που θα διαθέσει φέτος η κυβέρνηση λέγοντας ότι η διαφορά δε βρίσκεται μόνο στο ότι το 2016, το 2017 και το 2018 η δική του κυβέρνηση έδινε τριπλάσιο από αυτό της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά ότι αυτό αντλούνταν από την υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας. «Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης δίνει κοινωνικό μέρισμα από δανεικά διότι το έλλειμμα είναι στο 7% σημείωσε κάνοντας λόγο για ειδοποιό διαφορά». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικαλέστηκε και στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ με βάση τα οποία η ακρίβεια έχει μειώσει την αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού κατά 7,4% τον Οκτώβριο και 10% το Νοέμβρη της τρέχουσας χρονιάς, την ώρα που ο πρωθυπουργός μιλάει για αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά στις προβλέψεις της ΕυρωπαΪκής Επιτροπής δείχνουν πως στο τέλος του 2021 το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρα θα υπολείπεται κατά περίπου 3 δισ. ευρώ από αυτό του 2019 δηλαδή μία πτώση του ΑΕΠ το 2020 9%.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER