Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 22:55

ΣΥΡΙΖΑ: Με τροπολογία η ΝΔ ομολογεί την ενοχή της για τη λίστα Πέτσα

Γράφτηκε από την
ΣΥΡΙΖΑ: Με τροπολογία η ΝΔ ομολογεί την ενοχή της για τη λίστα Πέτσα

Σε μια καταγγελία προχωρούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της εξεταστικής Επιτροπής, καθώς υπογραμμίζουν ότι η ΝΔ φέρνει σε άσχετο νομοσχέδιο, τροπολογία με την οποία επιχειρεί να υφάνει ένα πέπλο προστασίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πραγματικό πρωταγωνιστή της διαβόητης λίστας Πέτσα.

«Η κυβέρνηση ομολογεί την ενοχή της καθώς έρχεται να καλύψει εκ των υστέρων τις παρατυπίες της σε ο,τι αφορά την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, επιχειρώντας να νομιμοποιήσει αναδρομικά τις παρανομίες της», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν λόγο για «θεσμική εκτροπή», καθώς «παρεμβαίνει στις εργασίες της επιτροπής, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει. « Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να παρεμβαίνει με πραξικοπηματικό τρόπο, η Εξεταστική Επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της και θα αναδείξει τις πολιτειακές, πολιτικές και νομικές παραβάσεις με βάση τις ισχύουσες συνταγματικές διατάξεις και τους ισχύοντες νόμους και όχι με βάση τις αντισυνταγματικές διατάξεις που αποπειράται να εισάγει η κυβέρνηση», προσθέτει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.


Πιο συγκεκριμένα με βάση τη ρύθμιση που κατέθεσε η ΝΔ:

α. Τροποποιούνται συμπληρώνονται οι διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 261/1997 που αναφέρονται στις διαφημιστικές υπηρεσίες του δημοσίου τομέα μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και προβλέπεται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα στην έννοια των όρων: διαφημιστικών και άλλων συναφών δραστηριοτήτων του δημόσιου τομέα περιλαμβάνεται και η κατάρτιση του πλάνο δημοσιότητας καθώς και υποστήριξη της αναθέτουσας αρχής στην διαχείριση των αναθέσεων μεταδόσεις και καταχωρήσεις των διαφημιστικών και λοιπόν μηνυμάτων του Δημοσίου, συμβάσεων μεταδόσεις οι καταχωρήσεις θέση σύμβασης υπέχουν και οι εντολές των αναδόχων διαφημιστικών υπηρεσιών, που εγκρίνονται από το αποφαινόμενο όργανο, για την ανάθεση των υπηρεσιών μεταδόσεις και καταχωρήσεις διαφημιστικών και λοιπόν μηνυμάτων του Δημοσίου, για λογαριασμό και κατ' εντολήν της αναθέτουσας αρχής.


β. Επιτρέπεται η πραγματοποίηση των προαναφερόμενων εντολών ανάθεσης μετάδοση οι καταχωρήσεις και από τους αναδόχους διαφημιστικών υπηρεσιών για λογαριασμό και κατ' εντολήν της αναθέτουσας αρχής, καθορίζεται η σχετική διαδικασία εξόφλησης των λόγω υπηρεσιών κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

γ. Παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης με απόφαση του αρμόδιου υπουργού θεμάτων σχετικά με την διαμόρφωση του τιμοκαταλόγου και το τελικών τιμών που θα τύχουν αποδοχής για την ανάθεση υπηρεσιών μετάδοση διαφημιστικών και λοιπόν μήνυμα του Δημοσίου βάση τιμοκαταλόγου που προβάλλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες οι ενδιαφερόμενες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές επιχειρήσεις

δ. Ισχύς των ανωτέρω διατάξεων αρχίζει αναδρομικά από την 1 Ιανουαρίου 2021.


2. Επιτρέπεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ η ανάθεση έργου η παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών σε φυσικά η νομικά πρόσωπα για την προβολή ή την μετάδοση την εκμετάλλευση τηλεοπτικού η διαδικτυακού προϊόντος για την εκπλήρωση των σκοπών της έλλογο εταιρείας.

Πηγή: ethnos


NEWSLETTER