Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 22:59

Αντί για debate ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε διάλογο με νέους

Γράφτηκε από την
Αντί για debate ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε διάλογο με νέους

Διάλογο με νέους αντί για debate για τον Γιώργο Παπανδρέου που επέλεξε να απέχει από τη διαδικασία της ΕΡΤ.

Aνοιχτό διάλογο με νέους στον πολυχώρο Ρομάντσο είχε ο Γιώργος Παπανδρέου το βράδυ της Δευτέρας, λίγη ώρα πριν το debate των πέντε εν όψει των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

Το "παρών" έδωσαν αρκετοί νέοι, με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να απαντά ερωτήσεις και να αναλύει το πρόγραμμά του.


Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι "ο έλεγχος από τους ισχυρότερους έχει δημιουργήσει μια απογοήτευση στους νέους, που αισθάνονται" – όπως είπε – "ότι η πολιτική είναι ένα παιχνίδι εντυπώσεων, ένα παιχνίδι μιας ατάκας στην τηλεόραση". "Αυτό δεν θα έπρεπε να υπάρχει", σημείωσε, "καθώς αυτό που ανακάλυψαν οι αρχαίοι Έλληνες είναι ότι ουσιαστικά η πολιτική πρέπει να είναι η δυνατότητα να φανταστούμε και να οραματιστούμε".

"Εάν δεν καταφέρουμε να έρθει ο νέος κοντά στην πολιτική, να κάνει την πολιτική δικό του βίωμα και δικιά του υπόθεση, ουσιαστικά θα αφήσουμε τις κοινωνίες μας να ορίζονται από κάποιους άλλους. Αυτό θα είναι. Εάν δεν πάρετε εσείς στα χέρια σας την δική σας μοίρα, κάποιοι άλλοι θα ορίζουν την μοίρα σας. Και συνήθως θα είναι οι ισχυρότεροι και όχι αναγκαστικά εκείνοι που είναι εμφανείς" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Θυμίζουμε πως ο ίδιος επέλεξε να απέχει από το debate έχοντας διαφωνίες με τη διαδικασία διεξαγωγής του.
Πηγή: news247


NEWSLETTER