Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022 13:30

Βαρβιτσιώτης: Ήρθε η ώρα των αποφάσεων για την ελάφρυνση του ενεργειακού κόστους προς τους πολίτες

Γράφτηκε από την
Βαρβιτσιώτης: Ήρθε η ώρα των αποφάσεων για την ελάφρυνση του ενεργειακού κόστους προς τους πολίτες

«Είμαστε από τις χώρες που πιέζουν ώστε να κατατεθούν προτάσεις προκειμένου να ελαφρυνθεί το ενεργειακό κόστος για τον Ευρωπαίο πολίτη», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προσερχόμενος σήμερα στο άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πράγα, υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προτείνει εδώ και μήνες να τεθεί όριο στην τιμή του φυσικού αερίου αλλά και να αποσυνδεθεί από αυτήν η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι το σημερινό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων θα ενημερωθεί για τις προτεραιότητες της τσεχικής Προεδρίας, ενώ θα συζητηθεί με την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό για την Ευρωπαϊκή και Ευρω-ατλαντική Ενσωμάτωση της Ουκρανίας Olga Stefanishyna η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός, θα είναι το πώς η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο επιδείνωσης της ενεργειακής κρίσης και κατά συνέπεια της οικονομικής κατάστασης λόγω της αύξησης του πληθωρισμού. Όπως είπε χαρακτηριστικά «η κατάσταση δεν είναι πλέον ευνοϊκή για να συνεχίσουμε τις συζητήσεις, αλλά επιτακτική για να πάρουμε αποφάσεις», τονίζοντας ότι πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να στηρίξει οποιαδήποτε πρωτοβουλία θα σημάνει μείωση των τιμών ενέργειας για τον καταναλωτή. Επιπλέον, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι θα ενημερώσει τους συναδέλφους του στο ΣΓΥ για την τουρκική προκλητικότητα στη περιοχή, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να ληφθεί μια απόφαση για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων της ΝΑ Μεσογείου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER