Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 11:59

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε το Παίδων Πεντέλης - Αυτοψία στην καμένη περιοχή (βίντεο)

Γράφτηκε από την


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά στην Αττική, βρέθηκε στο Παίδων Πεντέλης, όπου συνομίλησε με το προσωπικό του νοσοκομείου και πυροσβέστες που επιχείρησαν στην περιοχή

Τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, που χρειάστηκε να εκκενωθεί προληπτικά κατά τη διάρκεια της φωτιάς στην περιοχή, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκεί συνομίλησε με το προσωπικό του νοσοκομείου και πυροσβέστες που επιχείρησαν στην περιοχή. Ο πρωθυπουργός, δήλωσε ευγνώμων για τις προσπάθειες τους για την κατάσβεση της φωτιάς και τους ρώτησε αν πρόλαβαν να ξεκουραστούν έστω και λίγο.

 

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Πρέβεζα για να παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις, επισκέπτεται επίσης το Ντράφι, τη Διώνη, την Παλλήνη και άλλα σημεία που σημειώθηκαν καταστροφές σε κατοικίες και υποδομές. Κι αυτά, τη στιγμή που έχει αρχίσει η καταγραφή των ζημιών και αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα για τους πυρόπληκτους.


Οι πρώτες αυτοψίες και ο έλεγχος των κτιρίων στις πληγείσες περιοχές, από τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και των Δήμων, χθες «έδειξαν» 19 που αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 4 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση, 8 προσωρινά ακατάλληλες και 7 επικίνδυνες οι οποίες και θα επανελεγχθούν.