Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 09:59

Ομιλία Μητσοτάκη στο 22o Παγκόσμιο Συνέδριο LNG

Γράφτηκε από την
Ομιλία Μητσοτάκη στο 22o Παγκόσμιο Συνέδριο LNG

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραστεί και θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία στο 22o Παγκόσμιο Συνέδριο LNG που διεξάγεται στο Grand Hyatt Athens.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραστεί και θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία στο 22o Παγκόσμιο Συνέδριο LNG (22nd World LNG Summit) που διεξάγεται αυτήν την ώρα στο Grand Hyatt Athens.

Το Συνέδριο θα συγκεντρώσει παγκόσμιους ηγέτες του LNG για να μιλήσουν για τον κρίσιμο ρόλο του στην ενεργειακή ασφάλεια όσο και στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για την απεξάρτηση από τον άνθρακα.

Μιλώντας πρόσφατα στην τηλεόραση του Bloomberg ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου, όχι μόνο με στόχο την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας, αλλά και την παροχή φυσικού αερίου στα Βαλκάνια, στην κεντρική Ευρώπη και γιατί όχι στην Ουκρανία.

Επισήμανε ότι η Ελλάδα θέλει, επίσης, να γίνει καθαρός εξαγωγέας πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας προς την Κεντρική Ευρώπη, κάτι που -όπως είπε- σημαίνει ότι χρειαζόμαστε περισσότερες διασυνδέσεις με την κεντρική Ευρώπη.

Πηγή: ertnews.gr


NEWSLETTER