Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 12:06

Ειδικό Δικαστήριο: Ομόφωνα ένοχος ο Νίκος Παππάς, καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή

Tην αναστολή εκτέλεσης της ποινής των δύο χρόνων που επιβλήθηκε στον Νίκο Παππά , για μία τριετία, - όπως είχε προτείνει Εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Ασπρογέρακας - αποφάσισε το Ειδικό Δικαστήριο.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το reader, αποφασίστηκε η χρηματική ποινή ύψους 5.000 ευρώ για τον Χρήστο Καλογρίτσα. Επίσης οι δικαστές αποφάσισαν ομόφωνα και τη διαβίβαση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της κατάθεσης της επί σειρά ετών γραμματέως του κ. Καλογρίτσα που έκανε λόγο στο δικαστήριο για χρήματα σε σακούλες που έφευγαν από το γραφείο του εργολάβου προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διερευνηθεί αν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις. Λίγη ώρα νωρίτερα το Ειδικό Δικαστήριο είχε επιβάλει ομόφωνα την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή των δύο ετών στον Νικο Παππά ο οποίος καταδικάστηκε για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ αναφορικά με τον Χρήστο Καλογρίτσα του απέρριψε το αίτημα για χορήγηση ελαφρυντικών και αποφασισε την επιβολή χρηματικής ποινής.

Δεν αιτήθηκε ελαφρυντικών

Σημειώνεται πως ο Νίκος Παππάς μέσω των συνηγόρων δεν αιτήθηκε ελαφρυντικών γιατί όπως σχολίασε δεν νιώθει ένοχος. «Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Κι αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δε νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύω ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών» σημειώθηκε χαρακτηριστικά από την πλευρά του πρώην υπουργού.

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα, ότι προκειμένου να λάβει μέρος στον διαγωνισμό και να διεκδικήσει μία τηλεοπτική άδεια, ο πρώην υπουργός μεσολάβησε ώστε να λάβει 3 εκατ. ευρώ από την εταιρεία CCC για να καλύψει την εγγύηση που απαιτούσε ο νόμος για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό. «Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», έχει καταθέσει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Καλογρίτσας. Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς, αρνήθηκε όσα του αποδόθηκαν, χαρακτηρίζοντας πολιτική τη δίωξη του και πολιτική τη δίκη που έγινε.