Τετάρτη, 24 Μαϊος 2023 11:36

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας (βίντεο)

Ολοκληρώθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η σύσκεψη που συγκάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων που επανεξελέγησαν, δηλαδή της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος.

Προηγήθηκε η κατάθεση και επιστροφή από τους πολιτικούς αρχηγούς στην ΠτΔ, των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης. Δεν αναμένεται συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης, δεδομένων των θέσεων των κομμάτων, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αφού μεσολαβήσει ο σχηματισμός και η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, η ορκωμοσία την Κυριακή των νεοεκλεγέντων βουλευτών, η εκλογή Προεδρείου και η διάλυση της Βουλής τη Δευτέρα.

Μετά το πέρας της συνάντησης τους που είχε διάρκεια σχεδόν μισής ώρας οι πολιτικοί αρχηγοί αποχώρησαν από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί μπήκαν στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Ακολούθησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Τρίτος προσήλθε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μπαίνοντας στην αίθουσα των συσκέψεων χαιρέτησε με χειραψία τους άλλους τρεις αρχηγούς που ήταν ήδη εκεί.

Τελευταίος από τους πολιτικούς αρχηγούς πέρασε την πύλη του Προεδρικού ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μετά τη άφιξη όλων των πολιτικών αρχηγών στην αίθουσα της σύσκεψης προσήλθε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδιδε νωρίτερα η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κάτια Αντωνιάδη, το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα πάμε σε υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό κάποιον ανώτατο δικαστή. Όπως είπε είναι πάντα ένας εκ των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας και σημείωσε ότι φαίνεται ότι θα είναι ο κ. Σαρμάς που είναι ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο αρχαιότερος από τους τρεις.

Ο Κυριάκος Μητοτάκης αναμένεται να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα νέο κύκλο περιοδείων αρχής γενομένης από την Κρήτη.

Πηγή: ertnews.gr


NEWSLETTER