Τετάρτη, 24 Μαϊος 2023 15:46

Εκλογές 2023: Υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς (Βίντεο)

Γράφτηκε από την

Στο προεδρικό Μέγαρο έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Ιωάννης Σαρμάς προκειμένου να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός και να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα ορκιστεί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας αύριο στις 16:00. Αμέσως μετά θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα ορκιστεί την Παρασκευή.

Όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί σήμερα στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, για να του αναθέσει, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές.

«Σας κάλεσα γιατί όπως θα γνωρίζετε μετά την διαδικασία των διερευνητικών εντολών μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου και το σημερινό συμβούλιο, την συνάντηση που είχαμε με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων όπου διαπιστώθηκε και τυπικά η μη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης όπως προβλέπει το άρθρο 37 φτάσαμε στην τελευταία πρόβλεψη του Συντάγματος που είναι η λύση της υπηρεσιακής κυβέρνησης και ανακοίνωσα ήδη στους πολιτικούς αρχηγούς ότι σκοπεύω να προτείνω εσάς εκ των τριών προέδρων, να σας αναθέσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές», είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή, είναι συνταγματική μου υποχρέωση να αποδεχθώ την εντολή, αλλά και καθήκον μου, ως πολίτης», απάντησε ο κ. Σαρμάς.

Δείτε το βίντεο του Alpha: