Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 22:18

Mποτόπουλος για κόμμα Κασιδιάρη: Προσπαθεί να κατέβει υπό άλλο μανδύα

Γράφτηκε από την

Για το νέο πολιτικό «μανδύα» υπό τον οποίο επιδιώκει να κατέβει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο Ηλίας Κασιδιάρης μίλησε στην ΕΡΤ ο συνταγματολόγος Κωνσταντίνος Μποτόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της δεύτερης κάλπης και στο που θα βασίσει την όποια απόφασή του ο Άρειος Πάγος.

«Δεν θα έλεγα ότι κάνει τρίπλα. Προσπαθεί να κατέβει υπό άλλο μανδύα» δήλωσε στην εκπομπή «Νewsroom» ο κ. Μποτόπουλος προσθέτοντας ότι «αυτή τη φορά αντί να κατεβαίνει με δικό του κόμμα, προσπαθεί να κατέλθει με συνασπισμό ανεξάρτητων υποψηφίων».

Σύμφωνα με τον συνταγματολόγο το κόμμα Κασιδιάρη με την μορφή με την οποία θα κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου δεν θεωρεί ότι θα έχει τύχη στον Άρειο Πάγο καθώς όπως εξήγησε «όλες οι μορφές συμμετοχής στις εκλογές περιλαμβάνονται στη διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα, το γνωστό άρθρο 102 του νόμου 5019/2023, με τον οποίο άλλαξε ο εκλογικός νόμος.

«Είναι σαφές ότι κανείς δεν μπορεί να εξαιρεθεί για τη συμμετοχή του στις εκλογές από τα κριτήρια που θέτει ο εκλογικός νόμος. Οποιοσδήποτε κατεβαίνει στις εκλογές κρίνεται με βάση τα νέα κριτήρια που έχει θέσει ο νόμος για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος» συμπλήρωσε ο κ. Μποτόπουλος.

«Δεν μπορεί να ξεφύγει από την κρίση του Αρείου Πάγου και η κρίση αυτή θα στηρίζεται πάλι στο γεγονός της συμμετοχής του συγκεκριμένου προσώπου σε εγκληματική οργάνωση. Τίποτα άλλο δε μας ενδιαφέρει. Ούτε η ιδεολογία» πρόσθεσε ο συνταγματολόγος.

Ερωτηθείς εάν ο Ηλίας Κασιδιάρης θα αντιμετωπιστεί διαφορετικά εάν επιχειρήσει να θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές τόνισε ότι το πρόσφατο προεδρικό διάταγμα αφορά μόνο τις βουλευτικές εκλογές και μένει να δούμε τι θα πράξει σχετικά η επίσημη ελληνική Πολιτεία.

Πηγή: www.ertnews.gr