Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023 20:15

Μητσοτάκης: Λένε πως δεν βρίσκουν εργαζόμενους, πληρώστε περισσότερο για να βρείτε (Βίντεο)

Στη Ροδόπη και τις καταγγελίες για παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου αλλά και στους εργαζόμενους αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μου λένε επιχειρηματίες "δεν βρίσκουμε εργαζόμενους" και τους λέω "πληρώστε περισσότερο για να βρείτε"» είπε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στον στόχο του για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ.

Στη «σκιά» των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη σε μειονοτικούς, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «ανεξαρτήτως από το τι θα ψηφίσει η μειονότητα» ο ίδιος θα συνεχίζει να δίνει αγώνες για τη Θράκη.

«Όσον αφορά τη Ροδόπη δεν φέραμε εμείς το θέμα στον δημόσιο διάλογο. Προέρχομαι από μία οικογένεια που έχει δώσει αγώνες στη Θράκη. Ανεξαρτήτως από το τι θα ψηφίσει η μειονότητα εγώ αυτή την πολιτική θα την τηρήσω απαρέγκλιτα. Αυτή είναι η πάγια θέση που δεν πρόκειται να ξεφύγω» είπε.

«Η Τουρκία θέλει τη μειονότητα χειραγωγούμενη από το τουρκικό προξενείο που παρέχει ξεδιάντροπη στήριξη σε υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητήσαμε μία δήλωση από τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν την έκαναν. Ο λόγος που επέμεινα στο ζήτημα είναι για να στείλω ένα μήνυμα στην Τουρκία, πως δεν πρόκειται να δεχτώ παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.