Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 11:33

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης (βίντεο)

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης (βίντεο)

Στο Προεδρικό Μέγαρο η συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος παρέλαβε από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρέδωσε νωρίτερα τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ενώ στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου Πρωθυπουργού ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Πριν μια ώρα περίπου μου έφερε το τελικό αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών, ο κ. Τασούλας και ενόψει αυτού σας κάλεσα να σας αναθέσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης» τόνισε η κα Σακελλαροπούλου.

«Σας ευχαριστώ, είναι τιμή να αναλαμβάνω αυτήν την εντολή να σχηματίσω κυβέρνηση με ορίζοντας τετραετίας. Εξ αρχής είχα στόχο η χώρα να έχει σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη που εναποθέτει ο ελληνικός λαός στους ώμους μου. Έχω δεσμευτεί ότι θα κάνουμε πράξη μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις τη δεύτερη τετραετία και έχουμε άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Θα προχωρήσουμε άμεσα στη συγκρότηση μιας κυβέρνησης σκληρής δουλειάς και ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να ορκιστεί αύριο και να πιάσει δουλειά».

Πηγή: ertnews.gr