Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 10:08

Τα διεθνή ΜΜΕ για την νίκη Κασσελάκη

Τα διεθνή ΜΜΕ για την νίκη Κασσελάκη

Τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη κάλυψαν την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ως νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.

Ο Guardian ήταν ένα από τα διεθνή ΜΜΕ που ασχολήθηκε εκτενώς με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή.

Στην ανταπόκρισή της η Ελενα Σμιθ γράφει χαρακτηριστικά: “Ο Στέφανος Κασσελάκης, αουτσάιντερ χωρίς προηγούμενη εμπειρία στην πολιτική σκηνή της χώρας, αναδείχθηκε νικητής στην κούρσα ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μόλις πριν από τέσσερις εβδομάδες, επικράτησε της Εφης Αχτσιόγλου

Ναυτιλιακό στέλεχος ο Κασσελάκης μπήκε στην κούρσα αφού ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος τα τελευταία 15 χρόνια αποφάσισε να παραιτηθεί μετά την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές”.

Από την πλευρά μου το Βloomberg αναφέρει: “Τα μέλη του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξαν τον Στέφανο Κασσελάκη για να ηγηθεί του κόμματος μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Το αποτέλεσμα σημαίνει ότι ο πρώην συνεργάτης της Goldman Sachs θα ηγηθεί της αντιπολίτευσης έστω και αν δεν βρίσκεται στο κοινοβούλιο”.

H El Pais τέλος αναφέρει: Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αποφάισε να απομακρυνθούν από την παράδοση της ελληνικής αριστερτάς. Ο 35χρονος, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, ομοφυλόφιλος και φιλελεύθερος νίκησε την αριστερή δικηγόρο Εφη Αχτσιόγλου.

Πηγή: news247.gr