Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 19:22

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση φαίνεται να εργαλειοποιεί τις Ανεξάρτητες Αρχές απέναντι σε πολίτες και θεσμούς

Γράφτηκε από την
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση φαίνεται να εργαλειοποιεί τις Ανεξάρτητες Αρχές απέναντι σε πολίτες και θεσμούς

«Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση φαίνεται να εργαλειοποιεί τις Ανεξάρτητες Αρχές απέναντι στους πολίτες και τους θεσμούς. Με ”ιδιαίτερη” μάλιστα έμφαση σε όσους της ασκούν κριτική ή την ελέγχουν», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του.

Ειδικότερα αναφέρει ότι «τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αφορούν λειτουργούς και διαδικασίες στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Στελέχη της σε εφορίες, Ελεγκτικά Κέντρα και κομβικές υπηρεσίες φέρονται να συμμετέχουν σε ένα γαϊτανάκι ενεργειών και να ξεδιπλώνουν έτσι ένα χορό εκβιασμών και άνομων ενεργειών, που δείχνει να περιλαμβάνει την πρόκληση φορολογικών ελέγχων μέσω ανώνυμων επιστολών, παρακάμπτοντας τα κριτήρια που θέτει ο νόμος, ώστε να προτεραιοποιούνται παράτυπα και να αποκτούν νομότυπη λειτουργία». Προσθέτει ότι «είναι μάλιστα συγκλονιστικό ότι σε έναν τέτοιο φορολογικό έλεγχο που έγινε με αυτό τον τρόπο σε εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας, τρεις φορές, διαπιστώνεται από τα δημοσιευμένα έγγραφα ότι οι διαδικασίες φορολογικού ελέγχου της εφημερίδας κοινοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, στο γραφείο του πρωθυπουργού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «εάν όλα αυτά ισχύουν, θα πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των νόμων και του ανεξάρτητου χαρακτήρα της ΑΑΔΕ». Σημειώνει ότι «εάν, ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έχει εμπλακεί, θα πρέπει άμεσα να ενημερώσει την κοινή γνώμη για το πώς αντιμετωπίζει τις ενδείξεις και πώς εξασφαλίζει την ακεραιότητα των ελεγκτικών μηχανισμών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζητά ξεκάθαρη απάντηση για το ζήτημα.

ΑΠΕ


NEWSLETTER