Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 17:19

Κανονικά θα λειτουργήσουν από Δευτέρα τα χειρουργεία του «Αγλαΐα Κυριακού»

Γράφτηκε από την
Κανονικά θα λειτουργήσουν από Δευτέρα τα χειρουργεία του «Αγλαΐα Κυριακού»

«Είχα δεσμευθεί από την πρώτη στιγμή χθες ότι αποκλείεται να διακοπούν τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού". Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και η λειτουργία των χειρουργείων συνεχίζεται κανονικά. Ευθύνη μας, που την αναλαμβάνουμε στο ακέραιο, η απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΣΥ», ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Η 1η ΥΠΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι εν όψει της ανακοίνωσης ιατρών του χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού", ως προς την αναβολή τακτικών χειρουργείων αποφασίστηκε προκειμένου να μην υπάρξει ουδεμία αναστολή δραστηριότητας τακτικών χειρουργείων, η μετακίνηση τεσσάρων αναισθησιολόγων στο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού". Σύμφωνα με την ανακοίνωση μετακινείται ένας γιατρός, διευθυντής Αναισθησιολογίας από το Γ.Ν.Κορίνθου και τρεις γιατροί από το Παίδων "Πεντέλης" για την κάλυψη των αναγκών.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι γιατροί του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου δήλωσαν:

«Κατόπιν των ενεργειών της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», του σημερινού εγγράφου από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια περί διάθεσης ιατρικού προσωπικού ειδικότητας αναισθησιολογίας για την κάλυψη εφημεριών του Τμήματος Αναισθησιολογίας από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, της μετακίνησης για 15 ημέρες ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία" και την προσωρινή μετακίνηση ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Κορίνθου, η σημερινή συνέλευση του Χειρουργικού Τομέα, μετά από εισήγηση του Τμήματος Αναισθησιολογίας, αποφάσισε:

να μην αναστείλει τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων από 12-02-2024, υπό την προϋπόθεση ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων.

Ο Χειρουργικός Τομέας θα συνεδριάσει εντός των επομένων 15 ημερών ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες».

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER