Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 15:30

Μητσοτάκης: Η προσοχή μας είναι στραμμένη στην βελτίωση της ποιότητας της ευημερίας κάθε Έλληνα

Γράφτηκε από την

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα στα Καλάβρυτα, όπου μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών στην κεντρική πλατεία της πόλης, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας κεντρικής κυβέρνησης με την αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού, αναφερόμενος στην επένδυση από το ΕΣΠΑ ύψους 20 εκατ ευρώ για το χιονοδρομικό και δεσμευόμενος να βρεθούν άμεσα τα χρήματα που απαιτούνται για τη μελέτη του δρόμου.

Ο πρωθυπουργός έκανε ξεχωριστή αναφορά στην εστία του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, στο Συνεταιρισμό Καλαβρύτων αλλά και στην ιστορικό υπόβαθρο ενός μαρτυρικού, όπως είπε, τόπου. «Γιατί δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε την ιστορία μας και να μην λησμονούμε εκείνους τους τόπους τους μαρτυρικούς, όπου άνθρωποι θυσιάστηκαν για να μπορούμε εμείς, η επόμενη και η μεθεπόμενη γενιά, να είμαστε σήμερα ελεύθεροι και να απολαμβάνουμε τους καρπούς αυτής της ελευθερίας», είπε χαρακτηριστικά. 

«Σας διαβεβαιώνω ότι η δική μας προσοχή είναι στραμμένη μόνο στην υλοποίηση του προγράμματός μας και στη βελτίωση της ποιότητας της ευημερίας της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα» τόνισε ο πρωθυπουργός και κλείνοντας την ομιλία του έκανε μια σύντομη αναφορά για τις πολιτικές εξελίξεις επισημαίνοντας πως παρακολουθεί προβληματισμένος «το γεγονός ότι δυστυχώς η πολιτική αντιπαράθεση κινείται σε ένα επίπεδο τοξικότητας και έντασης, το οποίο ειλικρινά πίστευα ότι μετά τις εκλογές του 2023 θα το είχαμε αφήσει πίσω μας. Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι δεν έμαθαν από τα λάθη τους και επενδύουν μόνο στην τοξικότητα, μόνο στην πόλωση, μόνο στην εργαλειοποίηση μίας εθνικής τραγωδίας». Και έκλεισε με αναφορά στο διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών, τονίζοντας πως «πρέπει να αναλογιστούμε επίσης, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ποια είναι η παράταξη, ποιοι είναι οι ευρωβουλευτές, ποιοι είναι οι υπουργοί, ποιος είναι ο πρωθυπουργός που τελικά θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία». 

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Τόπο Θυσίας των Καλαβρύτων, στον λόφο του Καππή, όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων. 

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που φιλοξενεί πάνω από 6.300 αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με το Ολοκαύτωμα και την ιστορία της περιοχής. Το Μουσείο έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ ως ιστορικός τόπος έχει χαρακτηριστεί και ο περιβάλλων χώρος του. 

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε ακόμα την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, το ιστορικό μοναστήρι των Καλαβρύτων, όπου είχε την δυνατότητα να δει από κοντά τις τοιχογραφίες στο Καθολικό του ναού, η συντήρηση των οποίων ολοκληρώθηκε πρόσφατα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Δημαρχείο Καλαβρύτων με τον δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο, με τον οποίο συζήτησε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί το κτήμα και οινοποιείο «Μέγα Σπήλαιο», που βρίσκεται σε ιστορικό μοναστηριακό αμπελώνα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τον προηγμένο εξοπλισμό που διαθέτει το οινοποιείο, το οποίο δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια και στην εξαγωγή ελληνικών ποικιλιών σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ